• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Ирландска фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството влиза на българския пазар

Ирландска фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството влиза на българския пазар

/КРОСС/ Ирландска фамилия с над 400-годишна традиция във фермерството влиза на българския пазар. Фамилната компания Хейлс Файн Фуудс (Hayles Fine Foods) ще предлага у нас разнообразие от висококачествени телешки и агнешки продукти, както и традиционните за Изумрудения остров - ирландски чедър и масло. Всички продукти на марката са сертифицирани от Ирландския съвет по храните Bord Bia и ще носят знака за висококачествени храни в Ирландия. Очаква се продуктите да бъдат в търговската мрежа в началото на 2018 г.

Селекцията на месото за българския пазар ще се извършва от наследника на фамилията и управител Пол Хейлс. У нас ще се предлагат традиционните за островната държава породи Абърдийн ангъс, Херефорд, Галоуей, Лимузин и Симентал. Това са петте най-висококачествени породи, селектирани през годините и отглеждани за говеждо и телешко месо.

„За първи път българските потребители ще могат да си закупят първокласно телешко и агнешко месо на достъпни цени. Работим и с български готвачи, за да обогатим познанията на хората за качествата на телешкото месо и да представим традиционни ирландски рецепти", казва Пол Хейлс. Ще има възможност и за онлайн поръчки на ирландски храни чрез сайта на компанията - www.haylesfoods.com.

Ирландия е известна с иновациите си в областта на безопасността на храните и устойчивото земеделие. Уникалната програма Origin Green за развитие и устойчивост, разработена от Ирландския съвет по храните, демонстрира ангажимента на ирландските производители на храни и напитки да работят по устойчив начин за здравословното хранене.

Историята на семейство Хейлс
Земеделието е станало неразривна част от живота на семейство Хейлс в последните 417 години. През далечната 1600 г. предците на Пол Хейлс започват да се занимават с отглеждането на кози и овце в съседния на Дъблин район Уиклоу. Семейството се изхранва основно с търговия на вълна, която изнася за Великобритания.

В периода 1845-1852 г. в Ирландия настъпва изключително тежък период, известен като Големия глад. Страната отчита нулева година на реколтата от картофи, които в този период са основна храна за ирландците. Това води до смъртта на над 1 млн. души и последвалата огромна емиграция. Семейство Хейлс губят всички земи и стада и са принудени да се преместят и да запонат всичко отначало. Прабабата на Пол започва да продава масло в град Ратдрум. С течение на времето бизнеса се разраства и семейството придобива повече земя и изгражда голямо стадо от млекодайни животни.

Фермерската традиция в момента се поддържа от по-голямата част от роднините на Пол Хейлс. Братовчедите му притежават и управляват свои собствени стопанства в район Уиклоу. А единият от чичовците му е председател на Комитета за земеделие в Хил към Ирландската асоциация на земеделските производители и част от задълженията му са да защитава интересите на фермерите на политическо ниво.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.