• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Популярни Хелуин дестинации

Популярни Хелуин дестинации

/КРОСС/Хелоуин е един от най-старите празници, който не само че не губи своята популярност, но става все по-известен и се празнува във все повече страни. Според келтската традиция на този ден духовете на мъртвите могат да преминат границата на отвъдния свят и да посетят света на живите. Вярва се, че мъртвите дори могат да вземат със себе си живите в отвъдния свят. За да се предпазят от подобна съдба, хората започнали да се обличат като призраци и духове с цел да заблудят мъртвите и по този начин да се спасят. В България отбелязването на Хелоуин е сравнително нова традиция, наложена най-вече от децата, за разлика от други държави, в които празникът на вещиците и зомбитата е истинско събитие.

Сайтът idi.bg показва как се провежда този зловещ карнавал в различните краища на света. Може пък да отскочите до някоя от тях с маска и добро настроение:

В Канада Хелоуин е много популярен празник и всяка къща се декорира с фенер от тиква, плашило с глава от тиква и т.н.

В Париж Хелоуин се отбелязва със специално парти в местния Дисниленд. Гостите на партито биват окуражавани да облекат карнавални костюми и да се включат в парада, в който могат да се видят всички злодеи на Дисни като Кралицата на сърцата, Капитан Хук, Злата кралица и т.н.

Всяка година по случай Хелоуин в централната част на Ню Йорк се провежда парад на зомбита, в който всички участници носят ужасяващи костюми и грим. Празникът е доста популярен и много хора прекарват седмици в подготовка за събитието.

Ирландия се смята за родната страна на Хелоуин и събитието тук се отбелязва доста мащабно. Всяка година общината в Дъблин организира т.нар. Pooka's Labyrinth Halloween, по време на който улиците на града биват превзети от хиляди призраци, вампири, великани и други страшни герои от ирландската митология.

Мексиканската версия на Хелоуин се нарича "Dia de los Muertos" или "Ден на мъртвите" и се празнува от 31-ви октомври до 2-ри ноември - цели три дни. Всъщност на този празник мексиканците почитат задгробния живот и си спомнят за мъртвите си приятели и роднини. Събитието се характеризира с много цветя, ярки костюми и бонбони във формата на черепи.

В Невада наистина обожават Хелоуин. Децата задължително обикалят празнично декорираните къщи, за да събират лакомства или да правят номера, а викторианската архитектура се превръща в идеалния декор за подобно събитие.

Японците също обичат да се забавляват, така че Хелоуин е поредният повод да облекат празничните костюми и да се повеселят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.