• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Смразяващи кръвта истории по Viasat History през септември

Смразяващи кръвта истории по Viasat History през септември

/КРОСС/ На 2 септември от 22:00 ч. зрителите на Viasat History ще настръхват пред екрана от мрачната и кървава глава от британската и европейската история - властта на Инквизицията.

Viasat History ексклузивно ще ни предостави пътуване във времето до тези далечни, непонятни за нас години, когато религията е имала най-силно влияние. Премиерната поредица „Инквизиция" ще ни накара да гледаме с ужас как пламъци обхващат с езиците си мъчениците на Инквизицията. Експерти и историци чрез драматични възстановки ще представят пред камерата на Viasat History различни мъчения и методи за разпит от този период на историята.

Всеки един от четирите епизода на тази смразяваща кръвта поредица проследява многобройните ужасяващи и позорни дела, извършени в името на вярата. От преследването на религии и вероизповедания, до гоненията на мистериозните катари и рицарите тамплиери, през изтезанията и екзекуциите на вещици, мистици и лечители, на всичко това ще станем свидетели само по Viasat History от 2 септември.

Знаете ли, че жените, които са имали тегло по-голямо от 50 кг., не са били съдени за магьосничество, защото се е смятало, че метлата на вещиците не може да ги повдигне? Разберете кога е създадена Светата инквизиция, кой е най-кръвожадният инквизитор в историята и други интригуващи факти тук. А на официалната Facebook страница на Viasat History очаквайте скоро интересно предизвикателство, което ще подложи на тест вашата смелост.

Ден по-рано, на 1 септември, от 22:00 ч. пътуването във времето с Viasat History ще спре във Втората световна война. С помощта на свидетелствата на хора, завладяващи архивни кадри и драматични възстановки ще се опитаме да разгадаем една от най-противоречивите личности в историята - Адолф Хитлер. Защо въпреки цялата омраза и насилничество е имало хора, които са го подкрепяли, ще разберем в „Тъмната харизма на Адолф Хитлер".

Разбулването на велики исторически личности ще продължи през септември с „Жените, които оставиха следа в историята" от 10 септември, в 22:00 ч. Поредицата проследява жени от различни епохи, оставили трайна следа в историята. От Клеопатра до Елизабет I и Софи Шол - ще се запознаем от близо с тези силни и същевременно безпомощни, популярни, но и презирани, решителни и отчаяни, велики жени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.