• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Открий красотата на двойната камера: С Honor 10 аматьорите стават професионалисти

Открий красотата на двойната камера: С Honor 10 аматьорите стават професионалисти

/КРОСС/ Най новият флагман Honor 10 впечатлява с двойна камера, сравнима само с професионален фотоапарат. Телефоните не винаги са играли голяма роля в професионалната фотография, но сега е време за промяна. Представен в Лондон, оборудван с AI технология, Honor 10 предлага неповторима 24MP + 16MP задна камера с двоен обектив. Технология за сегментиране на изображения, задвижвана от самостоятелно вграден NPU на най-новия чипсет Kirin 970, цели да поведе индустрията на смартфоните в нова посока, задминавайки конкуренцията.

Задна камера с изкуствен интелект (AI): един клик до професионален фотоапарат DSLR

Накратко, семантичната технология за сегментиране на изображения на Honor може точно да определи очертанията на различни обекти, като небето, растения, хора и водопади, и да определи местоположението им. Тя е по-напреднала от другите камери, които само идентифицират фона и човека. AI технологията, приложена в Honor 10, разпознава 500+ сценария в 22 категории в реално време и прилага специфични параметри за всяка снимка, подобно на професионален DSLR.

Първата по рода си семантична технология за сегментиране на изображения в индустрията прави квантов скок в областта на мобилните снимки, поставяйки началото на нова ера в мобилната фотография. Технологията за сегментиране на изображения е много по-бърза и по-ефективна, използвайки изкуствен интелект, отколкото при внедряването й на сървър. Така тя предоставя интегрирано решение, включващо алгоритъм за сегментиране на изображенията и платформа за ускоряване на чипсета. NPU ускорява CNN за процеса на разпознаване на обекти, сцени и пейзажи, и прилага перфектни параметри в реално време на всеки сегмент, за да генерира най-реалистичните фотографии.

Как можете да използвате Honor 10?

Пейзажи
Чрез разпознаването на множество пейзажи и обекти в реално време, вашият Honor 10 автоматично задава настройките на камерата, за да ви помогне да снимате като професионален фотограф. Снимките, направени с Honor 10, са красиво отражение на реалните цветове и нюанси, и автентична интерпретация на действителността, видяна през човешките очи.

Апетитно
Снимането на вкусна храна е може би едно от първите неща, които хората от дигиталното поколение правят с телефоните си. Така правят и инженерите на Honor. Ето защо сцената с храна е един от топ сценариите, които AI камерата на Honor 10 е настроена да разпознава. С разпознаването на сцени и обекти в реално време и прилагане на специфични параметри, Honor 10 ще направи вашата храна да изглежда повече от апетитна.

Съвършен портрет
Камерата на Honor 10 работи успоредно с приложенията за разпознаване в реално време, които помагат за заснемането на красиви и ясни портретни снимки с естествен завършек и професионалното качество. Honor 10 също използва интелигентна композиция за постигане на перфектния портрет. След като разпознае лицето ви на дадена снимка, то автоматично идентифицира вашата позиция спрямо фона и настройва съотношението.

Портретно осветление
Зашеметяващите портретни снимки се постигат при добро осветлението. При Honor 10, всяко осветление е перфектно. Това е благодарение на множеството опции за осветление, от които потребителите могат да избират, за да създават собствено портретно изкуство: меко осветление, театрално осветление, класическо осветление и т.н.

Моменти
С технологията за откриване на движение с изкуствен интелект, Honor 10 разпознава движещи се обекти (при активиране на режим Snapshot) и замръзява движение в действие, за да направи страхотни снимки.

AI предна камера: перфектноро селфи

Не само задната камера се поддържа от технологията AI (изкуствен интелект), но и предната 24MP камера на Honor 10, която е вашият смарт селфи спътник.

Портретен режим – за автентична красота
Предната камера на Honor 10 идва с режим Портрет. Режимът поддържа 3D разпознаване на лица, като предната камера позволява по-детайлна оптимизация на лицето от всякога, откривайки над сто точки на лицето с точност до пиксел: Т-зоната и скулите са подчертани, а сянката по бузите и около носа е по-ясно изразена до ниво, близко до реалността. Honor 10 прави вашето селфи като в огледало. При Honor 10 лоши селфита не съществуват.

Портретно осветление
При Honor 10, всяко осветление е перфектно, подобно осветлението във фото студио. Той идва с множество опции за осветление, от които потребителите могат да избират и да създават собствено портретно изкуство: меко осветление, театрално осветление, класическо осветление и т.н.

Groufie
С Honor 10, груповите селфита най-накрая могат да се нарекат настина групово селфи, а не просто селфи с група хора на замъглен фон. Усъвършенстването и прецизното лицево разпознаване гарантира точен ефект боке и ясни лица на всички в групова снимка, направена от предната камера.

Забавни функции за по-щастлив социален живот

Функциите на Honor 10 са създадени за любителите на фотографията. Honor 10 знае как да ви направи популярни в социалните мрежи.

Умна галерия
Усъвършенстваната умна галерия идентифицира както героите, така и сцените във вашите снимки, помага за по-доброто организиране на снимките ви и улеснява споделянето им.

Highlight 2.0 – вашето филмово пътуване
Honor 10 също играе ролята на творчески продуцент за вашите важни моменти в снимки. Най-емоционалните моменти от смарт галерията могат да бъдат компилирани в кратки видеа с музика. 

Лесно заснемане – жестов и гласов контрол
Honor 10 има функциите жестов и гласов контрол, за да можете да заснемете момента и емоциите си в реално време.

Смешни стикери
Както подобава на флагмански модел, няма как Honor 10 да забрави и за най-любимото на всички потребители на социалните мрежи - стикерите. Смешни стикери се предлагат от предната камера на Honor 10. Тя разполага с всички необходими ефекти, за да се „блестите“ в Instagram, Facebook или Snapchat.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.