• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Оставката на Росица Димитрова – неизбежно решение

Оставката на Росица Димитрова – неизбежно решение

/КРОСС/ Нямаше друг изход за премиера Бойко Борисов, освен да приеме оставката на зам.-социалния министър Росица Димитрова, за която стана известно, че е пътувала в бизнес класа за форум в Ню Йорк по време на протеста на хора с увреждания у нас. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” политическият психолог проф. Антоанета Христова.

„Общественото мнение не вярва, че на подобни форуми в ООН има проблемно ориентирано говорене и нещо се върши в полза на българите. В същия момент има хора на улицата, които протестират на тази тема. Билетът пък е един от най-скъпите. Събирането на трите факта води до това, че се натрупваше негативно напрежение. Един министър-председател би трябвало да следи за хора, които произвеждат негативна енергия и да ги отстранява”, обясни тя.

По думите й Димитрова няма вина за това, че билетът й е бил за 8300 лв. – за толкова го е купила фирма, спечелила процедура по Закона за обществените поръчки, а „този закон произвежда проблеми”. Освен това зам.-министърът е администратор, който изпълнява политика, решена на друго ниво, допълни политическият психолог.

Според нея напрежението е резултат от факта, че има социални групи, опрени в ъгъла и наличието на сериозни средства за хората с увреждания не е достатъчно – трябват дълбоки реформи.

Според нея в правителството ще има рокади след края на европредседателството: „Има сектори, които вървят по-добре и сектори, които куцат – сектори, на които предизборната кампания се крепеше като социалните сфери”. Проф. Христова отбеляза, че може да видим и нов силов министър, защото в МВР е натрупано напрежение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Един портрет...

...на Дориана Грей!

28.06.2018 11:55:37

Анонимен

О-о, Антоанетке! Ти ли си ма? Откога се подвизаваш тъдява? Я кажи, за какви заслуги глътна половин милион?

22.06.2018 01:23:31

Анонимен

МНОГО ИМА ДА ЧАКАШ.ЛЪГАНЕТО НА БСП ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ВИЖДА.

21.06.2018 22:31:17

Анонимен

А твоята оставка, скъпа - кога?

21.06.2018 19:13:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.