• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Евакуираха хора във вилната зона на Хисаря заради пожар

Евакуираха хора във вилната зона на Хисаря заради пожар

/КРОСС/ Голям пожар във вилната зона на Хисаря наложи евакуация на хора в късния следобед вчера. Няма пострадали.

Огънят е нанесъл значителни материални щети, унищожени са четири масивни къщи и няколко временни постройки в местността "Воден камък".

Огънят вече е потушен.

Сигналът за пожара е подаден около 14.30 часа. На място са изпратени 7 противопожарни екипа от Хисаря, Карлово и Пловдив. Към тях са се присъединили и доброволци. Според местните хора, първоначално огънят е тръгнал от сухи треви, но след това се е разпрострял на по - голяма площ и бързо е достигнал до близките вили. Това е наложило хората от два имота да бъдат евакуирани. Сред тях е бил и трудноподвижен мъж.

"Изведнъж замириса на изгоряло и когато излязох, тука огънят влизаше в моето место. И не знаеш откъде да гасиш и какво да правиш и те пожарникарите ме изнесоха", разказва очевидец пред БНТ.

Няма пострадали хора, но материалните щети по къщите са значителни. Огънят е унищожил 4 масивни вили и няколко дървени бараки. Дежурни екипи на пожарната ще останат в района на инцидента през цялата нощ, за да предотвратят разпалването на нови огнища и да следят за наличието на газови бутилки в близките постройки.

"Всичко е овладяно, мисля че няма проблем вече да се разрасне пожара", каза пожарникар.

Причините за пожара все още се изясняват. Според говорителя на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев, вероятно искрата е тръгнала от сухи треви и заради силния вятър огънят се е прехвърлил към вилите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.