• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Успешната адаптация на хората с аутизъм към околния свят е възможна

Успешната адаптация на хората с аутизъм към околния свят е възможна

/КРОСС/ Как да бъдат развити социалните умения на хората в аутистичния спектър ще представи Първата международна конференция „Аутизмът не е присъда!“

Водещите лектори на конференцията „Аутизмът не е присъда!", която ще се проведе от 11 до 13 ноември в Театро (бивш Модерен театър) София, са световно признати експерти в областта на приложния поведенчески анализ. Той е единствената терапевтична програма в световен мащаб, която има научна стойност за лечение и модификация на аутистичното поведение към социално приемливо.

В дните преди форума част от основните лектори- Тери Ройър и Чад Хъникът, посетиха страната, за да обсъдят с представители на Министерството на образованието и науката и сдружение „Аутизъм днес" възможностите и подкрепата на децата и учениците със специални образователни потребности в България. Специално внимание бе обърнато и на обученията, част предстоящата конференция - лекции и уъркшопове, които се фокусират върху начините за социализация на хората в аутистичния спектър. „Впечатлен съм от нивото на професионалистите в България, мотивацията на учителите, както и културата към различните деца, но може да бъде направено още много по тези въпроси. Това е и една от идеите на конференцията - да покажем какви са стъпките към интегрирането на хората с подобни проблеми, както и да дадем реално работещи решения", сподели Чад ХъникътM Ed., BCBA, LBA.

По време на събитието ще бъде разгледана и темата за социалните умения - професионални и житейски, както и ролята на изграждането на самостоятелност у децата с подобно поведенческо разстройство. Целта на конференцията „Аутизмът не е присъда!" е да представи стъпките за успешната адаптация на детето към околния свят, социализацията му и подобряването на интеракцията на разбирането към неговия свят. Важен въпрос, който организаторите от сдружение „Аутизъм днес" искат да поставят във фокуса на общественото внимание, организирайки тази конференция, е културата на нашето общество по този въпрос и значението да се говори в семейна среда за хората с подобни проблеми.

Само така те ще могат да срещнат повече разбиране, да се адаптират по-добре към средата, в която са, и да изградят хармонични взаимоотношения с околните.


Повече информация как да се включите в конференцията може да научите от сайта на autism-conference.com.
Конференцията „Аутизмът не е присъда!" се организира в партньорство с Агенция Кросс, сп. Здравен журнал, сп. Кенгуру, Болен здрав, Здравен навигатор, Zdrave.net, Розали, По-здрави днес, Първите 7, MedicalNews, Madamsko, Az-jenata.bg, Здравето има значение, Дарик Радио, БГ Радио.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.