• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Миков: Станишев е в бъдещето на европейската и българската левица

Миков: Станишев е в бъдещето на европейската и българската левица

/КРОСС/ "Радостта е за децата, които печелят спортни състезания. Радвам се, че конгресът възложи на мен отговорността да оглавя БСП. Обикновено хората променят партията, а не партиите хората. БСП винаги се е променяла, затова 123 години ще отбележим на Бузлуджа. Ще има промяна, но без да използваме протритите думички „статукво" и „радикално". Трябва да запазим всичко добро за онези, които в бъдеще ще оглавят партията." Това заяви в ефира на „Панарома" по БНТ лидерът на Михаил Миков.

„Партията трябва да бъде по-социална и да ходи повече при хората, за да идват и те при нея, и да я подкрепят. Може много да се направи, за да бъде БСП автентичната лява и силна партия", добави той.

„Не може актуалният председател на ПЕС да е в историята. Станишев е в бъдещето на европейската и българската левица", коментира той ролята на Сергей Станишев оттук нататък.

„Имаше и вътре и вън хора, които палеха свещи на БСП, но аз мисля, че вятърът на промяната ще им загаси свещите и партията ще тръгне напред", коментира той ситуацията в столетницата.

Той бе категоричен, че няма вечни приятели в политиката, но ако АБВ приеме да стъпи на идейната платформа на БСП, може след изборите да се водят разговори между двете партии. „Ние на АБВ им казваме - да сте живи и здрави, и давайте напред."

„Имаме история с ДПС, която още не е зараснала. Имаме отношения, които трябва да бъдат преоценени. Избирателят ще определи необходимите за България решения. Съюзите ще бъдат предмет на разговор след изборите. Важното обаче е те да не се решават въз основа на интересите на определена група и да са ясно изразени пред хората", коментира лидерът на БСП предстоящите избори и бъдещото правителство.

„Много неща направихме за тази година, но всичко потъна след случая „Пеевски". Тази грешка направи така, че много неща да останат в сянка. Това беше най-отвореният парламент, който постигна редица социални решения.", така той коментира управлението на кабинета „Орешарски".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.