• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Инициатива на президента ще работи в подкрепа на трудовата реализация на хората с увреждания

Инициатива на президента ще работи в подкрепа на трудовата реализация на хората с увреждания

/КРОСС/ Необходима е трансформация в нагласите на всички към заетостта на хората с увреждания, за да се постигне общата ни цел – да се излезе от капана на социалните помощи и да се създадат условия за трудовата реализация на хората с увреждания. Това заяви държавният глава Румен Радев при закриването на  днешната кръгла маса, посветена на модела за заетост на хората в неравностойно положение. Президентът отново подчерта, че най-точният критерий за пълноценната интеграция на хората с увреждания е тяхната успешна професионална реализация. 

„Днешната кръгла маса ще се превърне в ежегоден форум, на който да бъде отчитан постигнатият през годината напредък във възприемането на хората с увреждания като хора с възможности на пазара на труда“, обяви държавният глава. Да бъдат учредени годишни награди за представители на социално отговорния бизнес и за община, която е създала най-добра среда за живот и работа на хората с увреждания, предложи още президентът. Контактна група, с участието на представители на организациите на и за хората с увреждания, работодателските организации, държавните институции и НСОРБ, ще бъде създадена под егидата на президентската институция.

„Пред трудовата реализация на хората с увреждания и тяхната пълноценна интеграция съществуват бариери от всякакво естество - нормативно, организационно, техническо, финансово, психологическо, но най-важният път за тяхното преодоляване показваме днес с откровен и конструктивен диалог между всички заинтересовани страни, добави още в заключителното си изказване президентът Румен Радев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ПИАР АКЦИЯ

10.07.2018 17:34:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.