• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кръщават 1000 бебета в един ден

Кръщават 1000 бебета в един ден

/КРОСС/ Нa 22 октомври 2017г. 1000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и ще станат православни християни. Инициативата е на кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България" и се осъществява под патронажа на Светейшия патриарх Неофит и Българската православна църква, която освобождава участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и дарява безвъзмездно кръщелните свидетелства.

Кампанията стартира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който на 22 октомври лично ще даде своя патриаршески благослов на новокръстените, техните кръстници и близки в храм Св. София.

Списъкът с кръщелници е съставен по обявения от организаторите на кампанията ред за регистрацията. Кръщенето ще се извърши в големите градове на България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Враца и Плевен.

Началният час на събитието в София е 10:00 часа, за Бургас е 13:00 часа, а в останалите градове то започва в 11:00 часа и ще продължи на групи по няколко деца.

Храмовете, в които ще се извърши Националното кръщене са: за София - храм „Света София" - Премъдрост Божия, ул. „Париж" № 2; Пловдив - митрополитски храм „Св. вмчца. Марина", Ул. Др. Вълкович № 7; Варна - катедралния храм „Успение Богородично", пл. „Св. св. Кирил и Методий" № 1; Бургас - катедрален храм „Св. Кирил и Методий", Площад „Св. св. Кирил и Методий"; Русе - катедралния храм „Св. Троица", пл. "Св. Троица", № 9; Велико Търново - катедралния храм „Рождество Богородично", ул."Иван Вазов" № 25; Стара Загора - храм „Въведение Богородично", бул. „Патриарх Евтимий" № 106; Враца - Митрополитски храм „Свети Николай", пл. „Христо Ботев", центъра на Враца; Плевен - храм „Света Параскева", ул. „Св. Параскева" № 15.
Според организаторите на кампанията "Направи го за България", за по-малко от девет месеца, тя е постигнала забележителни резултати, като в нея са се включили повече от 1200 семейства с новородените си деца. Много от тях са на българи живеещи в чужбина, трети и четвърти деца в семейството, близнаци и дори тризнаци. Предвижда се тази богоугодна инициатива да не е еднократен акт, а да продължи и за в бъдеще с цел насърчаване на раждаемостта в страната ни, и приелите св. Кръщение деца на "Направи го за България" да навлязат в православната вяра и живот.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.