• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Борисов на извънредна среща в Министерски съвет (обновена)

Борисов на извънредна среща в Министерски съвет (обновена)

/КРОСС/ По две теми искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия, а втората - качеството на храните. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на работно съвещание в Министерския съвет.

„Не може да говорим за демография, а в същото време всеки ден да има по две-три и повече жертви. Интересува ме какво може да направим по линия на регионалното министерство - мантинели, кръгови, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот ни е важен. Правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", посочи министър-председателят. Той нареди на Пътна полиция и МВР да създадат денонощен контрол за започващия на 1 юни летен туристически сезон.

Двойния стандарт с качеството на храните премиерът Борисов определи като недопустим и обиден. Според него не може за част от гражданите в Европа храните да са с едно качеството, а за Източна Европа - с друго, по-лошо, което уврежда здравето.

„Даваме толкова пари за здравеопазване, а сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде или се пие, или т. нар. начин на живот", отбеляза министър-председателят.

В работното съвещание, на което се обсъждат конкретни мерки със срокове за изпълнението им, участват вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на земеделието, храните и горите, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, на правосъдието, на финансите, главният секретар на МВР, заместник-министри, както и ръководствата на БАБХ и ГД „Национална полиция" - МВР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

1.Пътищата ни, и новите, са доста теснички. Това е предпоставка за катастрофи. 2. Не са само храните. Всички стоки - лекарства, коли, ни се пробутват с по-ниско качество.

27.05.2017 10:51:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.