• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Служебното правителство теоретично подготвя изборите, а практически - обслужва кръговете, които го монтират

Служебното правителство теоретично подготвя изборите, а практически - обслужва кръговете, които го монтират

/КРОСС/Няма да живеем по-добре след оставката на Пламен Орешарски, прогнозира социологът доц. Иво Христов.

Оставката на правителството не решава нищо, каза той пред БНР и добави: Ако трябва да бъда по-аналитичен - това е междинно разрешение на една изкуствено създадена криза, чието начало води от лятото на миналата година и влизане в следваща фаза на политически турболенции. Може да се каже, че очевидно страната беше изкуствено истеризирана в рамките на тази близо една година. Имаше опит тази изкуствено подгрята политическа криза да бъде допълнена със също толкова изкуствена, а може би след това и "естествена" финансова, защо не и икономическа криза, за да се достигне до състояние на относителен дирижиран хаос, който да гарантира идването на един по-твърд режим, който би въвел реда и тишината на територията.

Върху т.нар. "българска криза" се насложиха два пласта, каза доц. Христов и посочи: Първият е вътрешният - противопоставянето между кръговете около ДПС и БСП и тези около ГЕРБ. На това противоборство обаче се наслагва едно друго - противопоставянето между САЩ и Русия. България се явява периферна страна в този сблъсък, който очевидно американската администрация реши да предприеме в последната година, визирам събитията в Украйна. Нещата ми напомнят на събития с повече от половинвековна давност. Тази логика предопределя и движението на вътрешните български сили и пластове. Очевидно има интерес в България да бъде въведен ред, който да изключи реализацията на някакви проруски интереси, визирам основно "Южен поток", но не само.

Служебното правителство теоретично има задача да подготви изборите, а практически - да обслужва съответните кръгове, които го монтират. Така беше с предишното служебно правителство, предполагам, че така ще бъде и със сегашното. Според Христов след предстоящите избори ще се състави относително "шарен" парламент от 5-6 политически партии. Задължително пак ще трябва да се мине през някаква принудена форма на коалиция, добави мнението си той: Не изключвам явна или неявна коалиция между ГЕРБ и ДПС и също така явна коалиция между ГЕРБ и БСП. Не са изключени нито едното, нито другото, коментира още Иво Христов. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да за съжаление .

24.07.2014 15:48:40

Студент

Доста точен коментар на доцент Христов както винаги.

24.07.2014 15:02:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.