• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа (Обновена)

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа (Обновена)
Освободиха от ареста директора на ТЕЦ "Бобов дол"

/КРОСС/ ТЕЦ "Бобов дол" е спрял работа към 5 часа тази сутрин, съобщи за Националното радио Васил Васев, кмет на Големо село, на чиято територия е централата.

Според него спирането вероятно има връзка със задържането на директора на централата Емил Христов, което стана известно вчера.

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Емил Христов е освободен под гаранция от 30 000 лв., след като пренощува в ареста, съобщи БНР.

Христов е обвинен за съхранение и разполагане на отпадъци в нарушение на правилата, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

След като тази сутрин директорът на ТЕЦ "Бобов дол" е пуснат от ареста, той е пристигнал в предприятието заедно с адвокатите си.

Според непотвърдена информация инж. Христов и друг от ръководителите на централната са задържани в Козлодуй, където били в командировка, а задържането е, защото препятствали проверка от екип на регионалната екоинспекция.

Инспекторите искали да проверят за измерващи устройства по комините.
Христов оглавява ТЕЦ „Бобов дол“ от есента на 2014 година. Дотогава е бил главен енергетик на централата. Бил е и общински съветник - един мандат в Дупница.

ТЕЦ "Бобов дол" е спрял работа към 5 часа тази сутрин, съобщи Васил Васев, кмет на Големо село пред БНР.

Жителите на селото, което се намира в непосредствена близост до централата се оплакват от мръсен въздух и от камионите, които транспортират суровината за горене в пещите на ТЕЦ-а.

Те на няколко пъти излизаха на протести. Според местните централата не за първи път спира работа. Проблем било и лошото съхранение на балите с отпадъци, тъй като често са разкъсани и вятърът разнася боклуците.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.