• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Huawei България беше отличена с престижната награда за Бизнес и Технологии: Business and ICT Technology Excellence Award

Huawei България беше отличена с престижната награда за Бизнес и Технологии: Business and ICT Technology Excellence Award

/КРОСС/ 14 ноември 2019 г. -Huawei Technology Bulgaria бе избрана за най-добрата компания в сектора на информационните и комуникационни услуги, аутсорсинга и бизнеса през 2019 г. от най-голямата работодателска организация - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и списание „Икономика" в България. Тези награди са признати за едни от най-престижните с 29-годишна история, което превърна в традиция да се отличават най-успешните бизнес лидери и предприемачи в страната. Официалната церемония „Г-н и Г-жа Икономика" се проведе в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, министри от различни сектори, кмета на София - Йорданка Фандъкова, народни представители и дипломати.

„Това е много специална награда за Huawei, защото с нея бе признат приноса и отдадеността на Huawei към местния пазар. Преди 15 години Huawei навлезе на българския пазар и оттогава насам, Huawei винаги е била компанията, която ще бъде вашият лоялен и надежден партньор, на който можете да разчитате", каза Ли Джи, Генерален мениджър на Huawei за България. Той получи специална статуетка „Рибарят и златната рибка" от известния скулптор и художник Ставри Калинов.

В момента Huawei България е водещ доставчик на ИКТ решения в региона като компанията работи с всички основни оператори в страната. В офиса на Huawei България работят над 120 служители, 80% от които са български служители и над 500 служители в партньорски организации на Huawei в България. От 2009 г., Huawei е закупила продукти и услуги в България на стойност над 180 млн. лева и е платила данъци на стойност над 230 млн. лева.

Huawei активнопоема корпоративна и социална отговорност в България. През 2014 г., Huawei стартира в България програма за социална отговорност Huawei „Seeds for the Future". Тази програма предоставя на студентите възможност да заминат за Китай в продължение на две седмици, за да развият интерес към телекомуникационния сектор и да се докоснат до възможностите на информационните технологии. До момента 40 българи са взели участие в програмата „Seeds for the Future". През декември 2019 г, още 10 студенти ще посетят Китай като част от програмата.

Huawei ще продължи да предоставя сигурни, стабилни и иновативни продукти и решения за България, насърчавайки местната заетост и трансформирайки глобалния опит и иновативни възможности на компанията в основната движеща сила за дигитализацията и икономически растеж на България.


За Huawei:
Иновациите и изследванията са основна жизнена сила на Huawei и компанията ще продължи да инвестира над 10% от годишните си приходи в R&D. През последните 10 години Huawei инвестира 75 млрд.щ.д. в иновативни научноизследователски и развойни дейности и се класира на първо място (с 21%) в класацията наStandard Essential Patents in 5G. През 2018г.Huawei е на 5-о място по инвестиции в научноизследователска и развойна дейност в света според EU Industrial R&D Investment Scoreboard. Постоянните инвестиции на компанията имат положителен икономически ефект в България. Благодарение на партньорството на Huawei с оператори и партньори, Huawei доставя облачни услуги, LTE, смарт технологии за образованието и водещи 5G технологии в България, които предоставят на българските клиенти висококачествени иновативни продукти и комуникационни услуги.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.