• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Бил Гейтс: Huawei винаги е била много иновативна компания

Бил Гейтс: Huawei винаги е била много иновативна компания

/КРОСС/ В интервю за вестник "Ню Йорк Таймс" Бил Гейтс е коментирал, че настоящите идеи, че всичко американско или китайско е лошо са "налудничави".

Според милиардера и Китай, и САЩ, биха имали полза от взаимна търговия. За да се случи това обаче, трябва да има не само разбиране от страна на Пекин, но и желанието на Вашингтон да бъде по-отворен, пише Gizchina.

"САЩ не трябва да се отказват от една сделка, само защото другата страна в нея е китайска", смята Бил Гейтс.

"Няма съмнение, че в Китай има водещи световни компании в редица области. Това е много добре за света. Huawei произвежда нискотарифни 5G продукти, които се конкурират добре с други компании. Huawei принуждава другите компании да понижат цените си или да подобрят продуктите си. Това е добре. Huawei винаги е била много иновативна компания", заяви създателят на Microsoft и най-богат човек на планетата.

По-рано Бил Гейтс е признал, че се е почувствал разгневен, относно несправедливият начин, по който властите в САЩ са третирали Huawei.

Според него желанието на властите да спрат технологичното развитие на Китай е нереалистично.

Фактът, че за пръв път в своята история САЩ изостанаха технологично от Китай в областта на 5G накара много политици във Вашингтон да поискат "обуздаването" на китайския прогрес.

Според анализаторите санкциите, митата и търговската война е част от технологическата и геополитическа война, която Америка води с втората по сила икономика на планетата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.