• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Първият в България турнир за мобилен гейминг на Huawei се проведе в София

 Първият в България турнир за мобилен гейминг на Huawei се проведе в София

/КРОСС/ Мобилните игри за телефон винаги са привличали вниманието на любителите на забавленията - от вградената в телефона игра Snake, хит в началото 90-те, до новите battle royal поредици като „PlayerUnknown's Battlegrounds" и Fornite, които са истинска мания сред геймърите по света.
Истинската революция при мобилните игри стартира през 2009 с Angry Birds, която до момента е донесла на създателите си приходи от над 300 милиона евро. Причината за този успех е възможността на потребителите да теглят играта от магазина за приложения на телефона си, което дава възможност и на други игри като Fruit Ninja и Candy Crush да завладеят мобилните устройства по света.
Едно от най-големите постижения в разработването на мобилни игри в последните години е възможността поредици, които първоначално са разработвани за компютър, да се интегрират и играят на мобилни устройства. Такава игра е „PlayerUnknown's Battlegrounds" (PUBG), направила своя дебют през 2017 година. Тя позволява едновременно да играят над 100 участници, на принципа на последния оцелял. Интересен факт е, че мобилната версия на играта, представена през 2018, е по-оптимизирана от тази за компютър.
Следвайки световните тенденции в областта на мобилните игри, Huawei проведе за първи път национален турнир за мобилен гейминг, в който участниците се състезаваха в онлайн играта „PlayerUnknown's Battlegrounds".


Турнирът бе организиран съвместно с двама от най-популярните български геймъри в YouTube - Никола Димитров - Nikicha1, и Преслав Иванов - Aethelthryth, от Пакта, под чиито профили в социалните мрежи протече първият етап на квалификациите - желаещите да се състезават на живо имаха две седмици да качат записи на най-добрите си моменти от мобилната игра на „PlayerUnknown's Battlegrounds". Конкуренцията бе оспорвана, а най-добрите от тях, избрани от Nikicha1 и Aethelthryth, бяха поканени в събита следобяд в столичния клуб „Карусел" да премерят сили на живо във финалната част на турнира. Той се проведе в три кръга, в който 8 финалисти, пристигнали за него от различни градове на България, се състезаваха, използвайки най-новият модел на Huawei - P smart 2019, оптимизиран с GPU Tubro 2.0 специално за множество популярни мобилни игри, сред които „PlayerUnknown's Battlegrounds". Nikicha1 и Aethelthryth коментираха напрегнатата надпревара на живо, а запис от всичко случило се на бойното поле с техните ценни стратегически коментари можете да видите на Facebook страницата на Huawei.
Пълен запис от надпреварата можете да гледате тук: https://www.facebook.com/HuaweimobileBG/videos/591292981343998/
Победител след последния кръг стана Боримир Борисов от София, който безапелационно се наложи над конкуренцията и спечели нов Huawei P smart 2019.

Той е един от най-опитните играчи в България с над 1600 часа изиграни в мобилната игра PUBG Mobile. Симпатиите на публиката в клуб Карусел събра и единственото момиче в турнира Деница Младенова, която пропътува заедно със семейството си пътя от Бургас до София, за да се включи в състезанието, и е готова да го направи отново.
„Всички участници бяха единодушни, че новият Huawei P smart 2019 е чудесен избор за феновете на PUBG Mobile - играта върви безпроблемно. Батерията е много издръжлива, има 64 GB памет и мощен процесор. Това са трите основни фактора при избор на телефон за мобилен гейминг, заедно с големия 6,21-инчов дисплей. Надяваме се и занапред да имаме възможност да организираме подобни турнири заедно с Huawei.", казва Никола Димитров - Nikicha1 след края на турнира.
„Мобилните игри продължават да добиват все по-голяма популярност в България и нашата мисия в първото българското обединение на геймъри Пакта е да популяризираме електроните спортове у нас. Радваме се, че в тази кауза намираме партньор в лицето на Huawei.", допълни Преслав Иванов - Aethelthryth.
Huawei P smart 2019 се предлага на препоръчителна крайноклиентска цена 469 лева в магазините на Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на Polycomp, както и във всички мобилни оператори с много изгодни абонаментни планове.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.