• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Huawei вече е вторият най-голям производител на смартфони в света

Huawei вече е вторият най-голям производител на смартфони в света

/КРОСС/ Ръстът в продадени бройки на българския пазар за първото полугодие на 2018 спрямо това на 2017 е 20%.

Huawei за пръв път се изкачи на втора позиция в света в бизнеса със смартфони през второто тримесечие на 2018, съобщава агенцията за маркетингови проучвания IDC. По данни на IDC, в световен мащаб Huawei е доставил 54 млн. смартфона, а Apple - 41,3 млн. апарата. В проценти това означава 20,9% пазарен дял на Samsung, следван от Huawei с 15,8%, който от своя страна има преднина от 3,7 % пред Apple с неговите 12,1%.

                          

Huawei, включително дъщерния му бранд Honor, бележи огромен ръст от почти 41% в броя на  доставените устойства, в сравнение с миналата година, като завзема все по-силни позиции в най-високия клас след рекордния успех на новите модели P20 и P20 Pro.

                        

В България, по данни на Huawei, през първото полугодие на 2018 компанията е продала 20% повече устройства на територията на страната в сравнение със същия период на миналата година. Още по-впечатляващи са резултатите на компанията в премиум сегмента, където Huawei бележи 59% ръст на продажбите в най-високия клас спрямо първото полугодие на 2017.

                           

Този ръст се дължи основно на моделите P20 и P20 Pro, последният от които продължава да води класацията на DxOMark със своите фотографски възможности, и чиято камера е обявена за най-добрата мобилна камера в света за годината от престижната фотографска асоциация TIPA (Technical Image Press Association).

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.