• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Роми ловят розови пеликани, готвят ги с кисело зеле

Роми ловят розови пеликани, готвят ги с кисело зеле

/КРОСС/ Седем лодки, скрити в тръстиките до езерото Вая, бяха открити при съвместна акция на ИАРА и Областната дирекция на МВР-Бургас. Инспекторите атакували на 13 февруари. Униформените извършили обход в района край квартал Горно Езерово, известен като мека на бракониерите. Там, местните влизат в езерото не само с лодки, но и с автомобилни гуми и дори... гардероби.

А най-големият деликатес в момента в квартала е... розов пеликан с кисело зеле. Еколози напомнят, че розовият пеликан е под закрилата на Закона за защита на биоразнообразието и е включен в Червената книга на България. В лодките, уточняват от ИАРА, са открити хрилни мрежи с обща дължина 3 200 м. Бракониерските пособия са иззети, а по случая е съставен акт срещу неизвестен извършител. ИАРА напомня, че се забранява риболовът с мрежени риболовни уреди в обектите по чл. 3, ал. 1 от ЗРА, с изключение на риболова, извършван във водите на Черно море и река Дунав, при условията на чл. 17 от ЗРА и от лица, регистрирани по реда на чл. 25 от ЗРА - във водните обекти, за които е извършена регистрацията.

Забранява се пренасянето и превозването на мрежени риболовни уреди с изключение на лицата притежаващи валидно разрешително за стопански риболов по чл. 17 и регистрирани по реда на чл. 25. При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Помните ли МИСИЯ ЛОНДОН? Сцените с лебедите от езерото неслучайно бяха включени в сценария! Благодарение на наште братчеди в Кралството, по едно време английските медии съобщиха за изчезващи пернати от езерата и за полицейски разследвания!

19.02.2020 18:39:24

Анонимен

Ужасно!

19.02.2020 09:19:57

има няколко закона

и нито един в затвора. Ще изядат всичко,което има в природата.

19.02.2020 07:51:10

Анонимен

Тази паплач няма спиране Виновна е дьржавата която ги отглежда като стадо Не проумяха нашите политици че трябва циганите да ги цивилизоват Да ги приобщят кьм обществото Сега берем плодовете на това нехайство повече от 100 години

19.02.2020 01:29:57

Анонимен

Щом могат, да ги ловят и готвят! Каква е разликата дали е кокошка или пеликан?!? В либералното време, всичко е позволено, важното е кокошките да са щастливи, а пеликаните умни и красиви.

18.02.2020 22:57:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.