• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

БСП обяви обвинението на Елена Йончева за пране на пари за репресия

БСП обяви обвинението на Елена Йончева за пране на пари за репресия

/КРОСС/ В отсъствието на лидера Корнелия Нинова днес почти всички депутати от парламентарната група на "БСП за България" се наредиха за изявление на една от трибуните в кулоарите на Народното събрание, за да подкрепят колегата си Елена Йончева, за която във вторник се разбра, че е обвинена за изпиране на пари в особено големи размери от фалиралата КТБ. Според един от депутатите в този момент Нинова била заета да пише доклади.

Самата Йончева обяви, че "шайката ГЕРБ" се опитва да смаже всеки, който разкрива как се разграбва България, но това няма да я спре, а от парламентарната група заявиха, че обвинението срещу "депутата и журналист Йончева" е политическа репресия от страна на ГЕРБ. Изявленията продължиха по-малко от 5 минути, след което депутатите не пожелаха да отговарят на журналистически въпроси. Йончева мина по кулоара на парламента, в който репортери и камери не се допускат, и влезе в пленарната зала.

"Обвинението, че работейки за Тв7 в периода 2012-2014 г. съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война. Средствата за тези филми са приведени през банка КТБ в периода, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив. Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъде ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат. Тази атака започна след като поискахме независима експертиза на българските магистрали. Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как "шайката" - тази организирана престъпна група, разграбва България. Бих искала да ви уверя, че тази атака, това сплашване, тази репресия, няма да ни спре", обяви в двеминутно изявление Елена Йончева. То в голяма степен повтаря коментара й в профила й във фейсбук от вторник.

От името на групата на "БСП за България" изявление прочете депутатът Иван Иванов, който обяви, че в момента се осъществява политическа репресия върху народния представител и журналист Елена Йончева. "Това е една група политическа репресия от страна на ГЕРБ", каза Иванов и припомни, че сигналът, по който е повдигнато обвинението на Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков от ГЕРБ.

"Прави впечатление, че изключително бързо и "резултатно" съдейства (бел. авт. - прокуратурата) спрямо хора, които искат да отразяват истината. Всичко това се случи, след като бяха направени съответните разследвания за преградното съоръжение на границата, "Кумгейт" и магистралите. Защо към днешна дата за никой от политиците, за които още преди година дадохме заявка, че искаме да получим информация, че са свързани с КТБ, финансирани от КТБ и са имали някакви взаимоотношения с тази банка, не излезе нищо в публичното пространство? А се опитва да се пришие колегата, журналистът Елена Йончева, която обективно върши своята работа, към едно престъпление, за което държавата с години си затваряше очите", каза още Иванов.

От името на депутатите от "БСП за България" той обяви: "Това е един изключително нескопосан опит на ГЕРБ да спечели служебно европейските избори, който категорично ще бъде увенчан с неуспех. Парламентарната група категорично застава зад Елена Йончева в нейната дейност като журналист и народен представител да работи обективно, да разкрива истината и да търси справедливостта. Ние ще я подкрепяме във всички действия, които оттук нататък тя предприеме, и ще я защитаваме със всички сили, които ни дава законът", завърши Иванов.

Снимка Дневник

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЗНАЧИ И НАПАДКИТЕ И ОБВИНЕНИЯТА НА ДРУГАРКАТА ЕЛЕНА СА РЕПРЕСИЯ

23.01.2019 12:51:40

Анонимен

ЗА БСП ОТ КОГА ОБВИНЕНИЯТА СА РЕПРЕСИЯ .

23.01.2019 12:50:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.