• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Елена Йончева: Борисов е шеф на предизборен щаб!

Елена Йончева: Борисов е шеф на предизборен щаб!

/КРОСС/ Водачите на листите на ГЕРБ и на "БСП за България" Мария Габриел и Елена Йончева кръстосаха саби ожесточено още в началото на предизборния си дебат по Нова телевизия.

Те влязоха в спор, отговаряйки още на първия въпрос - за атаките към премиери и президента, че участват в предизборната кампания.

Йончева показа разпечатка от сайта на ГЕРБ, където пише, че премиерът е шеф на предизборния щаб на коалицията, което е в нарушение на Закона за администрацията. Затова социалистите искат да излезе в отпуск по време на кампанията.

Мария Габриел веднага репликира, че Борисов не е бил на предизборно събитие, а държавата не може да спре да функционира по време на кампанията. Докато президентът, който ГЕРБ атакува, говори политически, а трябва да бъде обединител на нацията, смята Габриел.

Радев е бил на празник на града, контрира Йончева и заяви, че президентът не може да спре да говори тогава, когато "властта се е сляла с организираната ппрестъпност".

В отговор на въпроса защо искат да станат евродепутатки Габриел заяви, че познава механизмите на фунциониране в Брюксел и това й помага да следва каузата си България. Две качества ме отличават, каза тя: дипломация и твърдост.

Елена Йончева заяви, че нейната каузата е битката й с липсата на справедливост и тази битка трябва да се изнесе в Европа. Тя изнесе данни на това, че бедността в България се увеличава, че 1,5 милиона българи живеят под прага на бедността, че 40% от българите са на ръба на социалното изключване. Йончева специално акцентира на доклада на Държавния департамент, според който 2/3 от сигналите за корупция у нас на висши политици не се разследват.

Габрил контрира, че корупция има навсякъде и че в 14 страни от ЕС тя е в повече, отколкото е в България. Габриел заяви, че Йончева чете материала като дявола евангелието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Даже и в Русия я забраниха със закон комунистическата партия ! Ние българите мазохисти ли сме да ги траем тези престъпници ?

14.05.2019 10:11:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.