• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кола се вряза в пешеходци в Ню Йорк (обновена)

Кола се вряза в пешеходци в Ню Йорк (обновена)

/КРОСС/ Ужасяващ инцидент стресна Ню Йорк, след като напомни няколко терористични атентати от последните месеци в Европа. Кола се вряза с висока скорост в пешеходци на "Тайм Скуеър", а вследствие на инцидента има един загинал, съобщава „Ню Йорк Таймс". 

Общо ранените са 22-ма. Четирима са в критично състояние. Още трима има със сериозни наранявания, а останалите 15 са с леки травми.

Властите твърдят, че няма данни за терористично нападение. Говорител на полицията обяви, че шофьорът изглеждал пиян или под въздействието на наркотици. Веднага след инцидента той е задържан, като се опитал и да избяга. 

Според свидетели обаче ударът е бил целенасочен и умишлен. Шофьорът се движел в насрещното платно, след което се качил на тротоара и започнал да гази пешеходци.

Малко след инцидента с официално изявление излезе кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, като и той отхвърли възможността за тероризъм. Той обяви, че мъжът, който е бил зад волана на автомобила, е служил във флота на САЩ и има криминално минало

„Съгласно информацията, с която разполагаме до този момент, няма индикации, че това е акт на тероризъм", каза Де Блазио по време на пресконференция от мястото на инцидента.

Въпреки това, местните власти са разположили допълнителни сили на полицията от антитерористичните звена на ключови места в Ню Йорк, допълни кметът.

Името на извършителя е Ричард Рохас. Той е на 26 години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Путин е виновен"...:)

19.05.2017 07:35:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.