• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Илияна Йотова: Правителството е безпомощно и не може да се справи с бежанската криза

Илияна Йотова: Правителството е безпомощно и не може да се справи с бежанската криза

/КРОСС/„Не трябва да позволяваме България да се превърне в територия за бежански лагери", заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова пред симпатизанти в Разград. Като цитира официални данни, че за последната седмица мигрантите в България са се увеличили с 50 %, г-жа Йотова коментира, че правителството е безпомощно и не може да се справи с този проблем. „Тези няколко стотин милиона евро, които г-н Борисов се хвали, че е получил от Европейския съюз, не са за нищо друго, освен за строеж на нови бежански лагери". За Илияна Йотова и генерал Радев най -важен приоритет ще е националната сигурност и опазването на българските граници.
„Демографската криза вече е катастрофа и ние поемаме ангажимент под патронажа на президента Румен Радев да се изготви национална стратегия - програма, която да бъде припозната и задължителна за партии, правителства, институции и граждани." По данни, до 2050 година българите ще са едва 5 млн. със сериозно нарушени етнически и възрастови баланси. „Много пъти е поставян проблемът с демографската криза пред сегашния президент Росен Плевнелиев, но той бе твърде зает със своята хибридна война с Русия". Освен с демографската криза, Илияна Йотова и генерал Радев ще водят политика за нови хоризонти в отношенията с Русия.
Говорейки пред жителите на Разград - град-емблема за добри етнически взаимоотношения, Илияна Йотова подчерта че това е етническият модел, признат в цяла Европа. „Хората добре познават политиците, които носят в себе си обединението, и затова не могат да приемат за президент г-жа Цецка Цачева". Обидата на Цачева към всички социалисти предизвика остра реакция и гняв у разградчани. Илияна Йотова сподели, че групата на социалистите в Европейския Парламент е реагирала с остра декларация срещу изказването на Цачева, като цитира председателя на социал-демократите Джани Питела.
Илияна Йотова и генерал Радев ще представляват едно президентство, което ще работи, а няма да обслужва чужди интереси; президенство на обединението, а не създаващо разцепления сред българите; президенство, което ще създава и отстоява репутацията и доброто име на България, а няма да е повод за срам и подигравки у нас и по света.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българина

Точно ти мънка в студиото преди 2 седмици, на въпроса какво ще правим с тези които са тук, но през зъби издънка ще ги интегрираме като всички останали!! а правилния отговор беше ще ги екстрадираме. Не случайно беше в соросоидния списък

22.10.2016 15:59:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.