• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Йотова след първите 100 дни на президентството: Разбиха се много митове

Йотова след първите 100 дни на президентството: Разбиха се много митове

/КРОСС/ „Почтеност и отговорност" - с тези думи определи първите си сто дни на „Дондуков" 2 с президента Румен Радев вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Ние сме почтени хора, това се разбра и от най-върлите ни опоненти. Разбиха се много митове за тези три месеца - предречени бяха апокалипсис, международна изолация. Но нищо от това не се сбъдва и няма да стане". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в сутрешния блок „Тази сутрин" по БТВ по повод 100-те дни от встъпването си в длъжност.

„Президентът Румен Радев е желаният партньор в Европа, на всички международни срещи. Дори участието му на съветите се отбелязва и в европейската преса; приносът му за декларацията в Рим - това са много знакови неща, защото знам колко труд и амбиция трябва да имаш, за да сложи поне едно свое изречение, в който и да е европейски и/или международен документ", подчерта Йотова.

Тя отбеляза, че с Румен Радев са екип, като споделят, обсъждат събития и позиции - диалогът е нормален.

„Моят стремеж, мисля и на Румен Радев, е да покажем, че в България може да се прави и друг тип политика. Това е политика, в която не се изявяваш върху образа на врага - т.е. не рисуваш непрекъснато един образ на един враг и казващ:

„Аз съм по-добрият от него и вижте той какво вчера направи". Ние си вършим работата, а най-добрата оценка ще дават тези, които ни гледат отвън", каза още Йотова.

Тя подчерта, че има амбицията да прави нови тип политика в страната за българските граждани, които не живеят на територията на България. Тази политика не може да се изчерпва с българско гражданство и с български документи - тя е много по-дълбока. В същото време е необходим по-строг контрол при даването на българско гражданство.

По отношение на Мария Габриел, за която се смята, че ще бъде излъчена за български еврокомисар, Йотова каза:

„Много се зарадвах на тази новина, защото знам нейните позиции, защото тя ще бъде коренно различен български еврокомисар от тези, които са били до момента. Истински й стискам палци".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.