• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Зам.-министър Йовев: Дигитализацията на строителния сектор е една от най-важните реформи, която предстои да направим

Зам.-министър Йовев: Дигитализацията на строителния сектор е една от най-важните реформи, която предстои да направим

/КРОСС/ „Дигитализацията на строителния сектор е една от най-важните реформи, която предстои да направим. Министерството на регионалното развитие и благоустройството е отворено за широка дискусия с браншовите организации, академичните среди и бизнеса от областта на проектирането и строителството, както и с другите участници, свързани с бранша, за създаването на условия за внедряване на цифровите технологии в строителния сектор у нас."

Това каза заместник - министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, който откри днес 20-то международното изложение Архитектурно-строителна седмица в столицата.

„Внедряването на цифровите технологии в строителния бранш у нас ще стимулира и осигури по-бързи темпове на проектиране и изграждане, по-високо качество на строителството, намалено енергопотребление, достъпни домове, защитена околна среда и по-високо качество на живот", подчерта Йовев.

По думите му цифровизацията ще позволи на българския строителен бизнес да отговори на изискванията на световната цифрова икономика и ще промени нагласите на преките чуждестранни инвеститори.

Пред участниците в изложението заместник - регионалният министър беше категоричен, че тази стъпка е важен фактор за развитието на икономиката, на конкурентоспособността и устойчивостта на българските компании, за които е жизнено необходимо да се адаптират към иновациите и новите пазарни потребности.

„Основна политика на МРРБ е подобряването на облика и жизнената среда на градовете ни", каза заместник - министърът и подчерта, че основна задача на ведомството е да спре обезлюдяването, да се създадат добри условия за живот и в по-малките населени места и да се подобри свързаността, като се планира така развитието на градовете, че териториите да бъдат полифункционални. Една от стъпките в тази посока е работата на ведомството за енергийно обновяване на жилищните сгради.

„Визията и архитектурните решения са основополагащи за цялостния облик на нашите градове, села и курортни селища", заключи Йовев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.