• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

„Тракия икономическа зона“ е привлекателна за турските инвеститори

„Тракия икономическа зона“ е привлекателна за турските инвеститори

/КРОСС/ „България е членка на ЕС и за турските инвеститори това може да представлява голямо предимство. Ако успеете да презентирате добре „Тракия икономическа зона" имате големи шансове наши фирми да инвестират в нея в автомобилния сектор и селското стопанство". Думите на Областния управител на Бурса Мюнир Каралоглу цитираха преди ден турските вестници и телевизии. Водеща новина в регионалните медии на над 3-милионния мегаполис бе 3-дневното посещение, от 13 до 15 януари, на българска бизнес делегация, водена от двамата управители на „Тракия икономическа зона" - доц. д-р инж. Никола Добрев и инж. Пламен Панчев.

Целта на визитата бе опознаване на търговско-индустриалните зони и възможностите за инвестиции в двете страни. Новината е номер едно и в официалния сайт на валията на Бурса.

„България е най-близкият ни съсед. Има много причини да развиваме добросъседството си", каза губернаторът Каралоглу при срещата си с инж. Добрев, инж. Панчев, г-н Фаик Коркмаз - мениджър от „Сиенит Холдинг" и зам. председател на Общинския съвет на Куклен, и кмета на побратимената община Орханели г-н Ирфан Татлиоглу.

Българските бизнесмени представиха предимствата на „Тракия икономическа зона" /ТИЗ/, един от най-мащабните български икономически проекти.

„Зоната обединява 6 индустриални зони в района на Пловдив, първата, от които стартира преди 18 години. Досега над 120 чужди и български инвеститори са вложили над 1 милиард евро в ТИЗ", изтъкна инж. Пламен Панчев. И добави: „Знам, че вашите инвеститори са много предприемчиви. Нашето желание е повече турски бизнесмени да инвестират в зоната, да последват примера на своите сънародници от концерна „Техно Акташ".

На въпроса на валията дали компании, които имат интерес към хранително-вкусовата промишленост, ще имат подходящи условия за инвестиции, доц. д-р инж. Никола Добрев подчерта, че в състава на ТИЗ са зони с различна икономическа специфика. „Именно това прави „Тракия икономическа зона" уникална - има зони с агро сектор, с високотехнологичен сектор, с насоченост тежка индустрия и т.н. Инвеститорът има реални възможности за избор."
Българската делегация бе посрещната сърдечно и от кмета на голяма община Бурса Реджеп Алтепе, чийто първи думи бяха, че майка му е от Куклен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.