• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Илияна Йотова обсъди с журналисти актуалните проблеми на обществото

Илияна Йотова обсъди с журналисти актуалните проблеми на обществото

/КРОСС/ Танцов състав „Веселие" от с. Катуница представи пред президента и вицепрезидента обичая Коледуване

В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници вицепрезидентът Илияна Йотова покани на среща-разговор доайени на журналистиката. Обсъдени бяха актуални проблеми на обществото като безработицата, бедността, изтичането на мозъци от страната, растящата агресия. „Това не е моята България", сподели легендарният режисьор на БНТ Ласка Минчева.

Изтъкната бе нуждата от по-голямо внимание на държавата към образованието и възпитанието на младото поколение. „Човешкият живот губи стойност от липсата на образование и ценности", заяви вицепрезидентът. Илияна Йотова обърна внимание на тревожни тенденции в сферата на образованието, които водят до тежки последствия. „Около 1 милион души попадат в графата „неграмотни" или „полуграмотни". Три пъти се е увеличил броят на семействата, за които образованието не е ценност. Закриването на училища в селата е проблем, който след време ще избухне като бомба", отбеляза вицепрезидентът.

„Никой не се сеща за нас. Ако все още нещо можем, то е да мислим", заявиха доайените на журналистиката. Те споделиха пред Илияна Йотова, че възлагат на президентската двойка големи надежди за промяна. Гостите изложиха пред вицепрезидента своите предложения, които могат да подобрят живота в България. „С президента Радев правим всичко, което обещахме на хората преди една година, и няма да отстъпим от това", подчерта Илияна Йотова.

По-късно танцов състав „Веселие" от с. Катуница, област Пловдив, зарадва с изпълненията си гостите и екипа на президентската администрация. Пред президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова децата представиха обичая Коледуване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.