• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Имигранти упоиха и изнасилиха 16-годишно момиче в Италия

Имигранти упоиха и изнасилиха 16-годишно момиче в Италия
В следствие на престъплението жертвата е починала

 

/КРОСС/ Напрежение в Рим, след като имигранти упоиха и изнасилиха групово 16-годишно момиче, в следствие на което жертвата е починала, съобщава nova.bg

Трима от нападателите са задържани, а четвърти се издирва. Случаят подсили антиимигрантските настроения на Апенините и предизвика наказателни акции от страна на гражданите. Нападателите са от Сенегал и Нигерия и са били с изтекло разрешение за временен престой като търсещи убежище имигранти.

Тялото на 16-годишната Дезире Мариотини беше намерено в изоставена сграда в квартала „Сан Лоренцо", който през последните години беше заселен от имигранти и мюсюлмански общности и е едно от местата за улична търговия на наркотици. Жертвата е била упоена и изнасилена.

Починала е след 12 часова агония. „Като жена и майка съм шокирана от бруталността на случилото се. Кварталът показва своите настроения. Общината се опита на няколко пъти да разчисти зоната, но не успя. Вечер тук е анархия и управляват престъпниците. Очевидно трябва да обсадим квартала", заяви кметът на Рим Вирджиния Раджи.

Виновните за смъртта на момичето са контролирали продажбата на наркотици в зоната и са избягали от имигрантски центрове. „Обещавам на почтените граждани в квартала, че ще ударим с твърда ръка срещу тези червеи, дилърите на наркотици, рекета и проституцията. Няма да бъде отмъщение, а правосъдие. Изнасилване от хора, злоупотребили с домакинството на нашата страна, е двойно престъпление.

Ще пуснем допълнителни сили на реда и няма да се съобразявам с предупреждения от Брюксел как да се опазваме", заяви вътрешният министър Матео Салвини. Той влезе в спор с Брюксел заради отказа си да даде достъп на италиански пристанища за кораби с имигранти.

Салвини поднови плановете си да забрани достъп и престой на имигранти, дошли по море със спасителни кораби на неправителствени организации или с лодки на трафиканти. Група от граждани сформираха доброволни отряди за опазване на опасния квартал. Някои обвиниха Салвини в политически спекулации, a други го поздравиха, че връща законността в страната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Макрон иска да заплати погребението на момичето.

26.10.2018 20:32:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.