• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

ВМРО иска оставка на правителството и спиране на кампанията

ВМРО иска оставка на правителството и спиране на кампанията

София /КРОСС/ Оставка на правителството и спиране на предизборната кампания поискаха днес в декларация ръководителите на ВМРО - Българско национално движение. Предложенията са на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и са по повод размириците в пловдивското село Катуница, съобщават от пресцентъра на воеводите.
Недопустимо е когато в държавата има барикади, министър-председателят и вътрешният министър да откриват предизборна кампания с шоу на комици. Бойко Борисов лицемерно се скри е не беше на мястото, на което българската държавност беше подложена на изпитание.
Това са част от посланията в приетата декларация.
Поводът за събирането беше началото на предизборната кампания на ВМРО - Българско национално движение. В историческата сграда на първото народно събрание във Велико Търново стотици симпатизанти приветстваха кандидат-президентската двойка на ВМРО - Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева. Готовността си за отговорна битка показаха и кандидат-кметовете на ВМРО.
Необходимостта от силна президентска институция и реални промени в живота на българите бяха акцентите в словото на председателя на ВМРО и кандидат за президент - Красимир Каракачанов. Демографската катастрофа, жалкото състояние на армията, необходимостта от реални референдуми, диктатът на монополите - това са проблемите на хора, при решаването на които ролята на президента трябва да е водеща.
България се превърна в единствената държава в Европа, която няма национален приоритет, заяви Каракачанов. България заприлича на буренясала нива. Нацията ни намалява, а пустеещата земя у нас е 40 %, подчерта председателят на ВМРО.
Кандидат-кметовете заявиха, че знаят какви са проблемите на хората, имат решение за тези проблеми и ще се борят да убедят българите да гласуват за по-добър живот в местата, в които живеят. Да не вярват на празни обещания, популистки лозунги и да покажат на тези избори, че имат достойнство и че са патриоти - и по отношение на родината си, и по отношение на родните си места.
ВМРО издигна кандидати за 13 областни областни града, кандити за кметове в други 53 общини и листи за общински съветници в над 150 общини на страната. Сред кандидатите са Ангел Джамбазки в София, Костадин Костадинов във Варна, Гиньо Матев - Пловдив, Искрен Веселинов - Русе, Радостина Господинова - Бургас, Николина Горова - Стара Загора, Йордан Грозданов - Велико Търново, Георги Васев - Благоевград, Валери Стаменов - Враца, Георги Йорданов - Пазарджик.
За нас циганизацията не е кампания - в годините ВМРО винаги беше навсякъде, където държавата забравя своите задължения, каза Ангел Джамбазки по повод събитията в Катуница. Говорим за тези проблеми от години, предупреждавахме за това какво може да се случи, предлагахме решения, припомни Джамбазки. Кое е по-важно за министър Цветанов - предизборните концерти или сигурността на българите, попита Искрен Веселинов, кандидат за кмет на Русе.

/ВН/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ба, ГЕРОИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ се появиха!!!!

25.09.2011 17:13:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.