• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ЕС въвежда задължително етикетиране за съдържание на сол, захар и мазнини

ЕС въвежда задължително етикетиране за съдържание на сол, захар и мазнини

Варна /КРОСС/ От 2014 г. Европейският съюз въвежда задължително етикетиране на храни, в което да се описва съдържанието на сол, захар и мазнини. Това ще се отнася за производителите на хранителни продукти и е взето като решение от Съвета на ЕС. Това заяви при посещението си във Варна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. България дори настоявахме за по-ранна дата за задължителното въвеждане на етикетирането, каза той. За прясното месо пък, ще бъде задължително да има на етикет страната, от която е произходът на продукта. Изписването на сол, захар и мазнини е изключително важно за потребителите и за здравословното хранене, обясни министърът. Те трябва да знаят какво точно консумират. България в това отношение е напреднала и го изпълнява, в сравнение с други страни-членки, защото производителите обявяват съдържанието на сол, захар и мазнини.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.