• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Условна едногодишна присъда за гинеколога с незаконните аборти

Условна едногодишна присъда за гинеколога с незаконните аборти

Пловдив /КРОСС/ Пловдивският районен съд осъди подсъдимия Вътю Вълчев на една година „лишаване от свобода" условно с три години изпитателен срок. Той беше признат за виновен в това, че на 17.01.2004г. в гр. Пловдив в качеството си на лекар / акушер - гинеколог / със съгласието на бременните жени извън акредитирано лечебно заведение в „Амбулатория за индивидуална практика за специализирана акушеро- гинекологична помощ на д-р Вътю Нейков Вълчев " и в нарушение на утвърдените медицински стандарти, и правилата за добра медицинска практика е умъртвил плода на Диана А., като го призна за невинен в това да е умъртвил плода на още 51 жени. Подсъдимият Вълчев е бил предаден на съд за това, че е извършил извън рамките на акредитирано медицинско лечебно заведение аборт със съгласието на 52 жени.
За да се произнесе съда с присъда по дела, които касаят нарушения на лекарската практика, основно доказателство се явяват заключенията на съдебно - медицинската експертиза.
В случая за гарантиране на безпристрастността е определено вещо лице лекар от Стара Загора, което не е било в служебни отношения с подсъдимия.
Кредитирайки заключението на вещото лице, дадено на база медицински документи, които са приложени по делото, съдът е приел, че в случая са налице доказателства за наличието на бременност само на една жена, а при останалите от медицинска гледна точка липсват критериите за определяне на това налице ли е бременност.
Подсъдимият е прилагал т. нар. метод „ Карман ", за който вещите лица подчертават, че в до 60 процента от случаите се използва без жените да са бременни.
Ето защо въз основа на заключението на съдебно - медицинската експертиза Районния съд е признал за виновен подсъдимия в извършване на престъпление само по отношение на една жена, като наложеното му наказание за това е една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред ПОС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.