• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Министър Тотю Младенов откри обекти по „Красива България"

Министър Тотю Младенов откри обекти по „Красива България"

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов откри днес три обекта, реализирани по проект „Красива България". Ремонтните дейности на Дома за възрастни с физически увреждания в Стара Загора са реализирани на два етапа през 2010 г. и 2011 г. Общата стойност на обекта е над 1 млн. лв. С тях са монтирани PVC-дограма, подновена е електрическата и ВиК-инсталацията и настилките в стаите, монтирани са дървени парапети на терасите и са осъществени бояджийски работи. Общата заетост на обекта е 48 работника, като 14 от тях са регистрирани в Бюрото по труда. По време на церемонията по откриването кметът на града Светлин Танчев благодари за доброто партньорство с МТСП като подчерта важната роля на сътрудничеството между държавата, бизнеса и местната власт.

Двата обекта в Димитровград, които министър Младенов откри, са реализирани по мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура" на проект „Красива България". Общата стойност на ремонта на сградата на ОДЗ (бившата целодневна детска градина „Приказка") е 299 597 лв. При този обект е проведено и квалификационно обучение на 13 регистрирани в ДБТ-Димитровград безработни, в курс по специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки". В Центъра за настаняване от семеен тип за деца в града е извършено преустройство и промяна предназначението на съществуващ апартамент. Общата стойност на обекта е 55 118 лв. Общата заетост на обекта е 7 работника, в т.ч. 4 регистрирани в ДБТ безработни.

Програмата на министър Младенов в Димитровград продължи с посещение на Център за ранна интервенция и Дневен център за деца и възрастни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.