• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Пакистан предупреди САЩ да не извършват военни нападения в страната

Пакистан предупреди САЩ да не извършват военни нападения в страната

Исламабад, Пакистан /КРОСС/ Военни действия на САЩ срещу бунтовниците в Пакистан вече са неприемливи и армията на тази страна е способна да отговори на евентуални предизвикателства в тази посока, заяви днес ръководителят на пакистанското разузнаване, Ахмед Шуя Паша на среща на лидерите на пакистанските политически партии в Исламабад.

Пакистан дълго време е изправен пред натиск на Вашингтон да атакува военно бойци от мрежата "Хакан", но напрежението вече започна да се увеличиха, след като началникът на обединения щаб в Афганистан Майк Мулен, обвини Пакистан миналата седмица, че директно подкрепя тази терористична мрежа, отговорна за нападението на посолството на САЩ в Кабул преди две седмици.

Пакистан твърди, че е невъзможно нападение срещу крепостите на мрежата "Хакан" в пакистанската провинция Северен Вазиристан, защото армията е заета с борба срещу талибаните в други региони на страната, в която според Исламабад, Пакистан е дала повече жертви, отколкото която и да е друга държава включена в коалицията за "война срещу терора".

В американският конгрес все повече нараства подкрепата за военните операции в Пакистан. Пакистан вече изтърпя огромно унижение в международен план, след като група американски спецчасти, без каквото и да е предупреждение атакуваха скривалището на Осама бин Ладен и го ликвидираха. Припомняме, че скривалището на бившия терорист № 1 в света, бе на само няколкостотин метра от военно училище.

Пакистан, който до неотдавна се смяташе за ключов съюзник на Вашингтон в региона, от 2009 г. до сега от САЩ е получил невоенна помощ в размер на 7,5 милиарда долара, отделно от милиардите долари военна помощ, които всяка година пристигат в страната от 2001 г. насам.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.