• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 3 октомври

Предстоящи събития в страната за 3 октомври

Габрово /КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов ще открие новия корпус на Националната Априловска гимназия в Габрово. На събитието ще присъства министър Сергей Игнатов. Дейностите по реконструкция и модернизация на най-старото средно училище в страната започват още от 1994 година, след което са замразени. Проектът беше възобновен през миналата година по разпореждане на премиера Борисов. Следобед премиерът заминава на официално посещение в Прага.

***

София /КРОСС/ От 10.00 часа в пленарната зала на Народното събрание председателят на парламента Цецка Цачева и ученици ще дискутират темата за спасяването на българските евреи по времето на Втората световна война. Във форума ще се включат 250 ученици от София, които са участвали в тазгодишния конкурс за есе „Спасението на българските евреи по времето на Втората световна война” по книгата на проф. Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер”. Председателят на парламента ще връчи на победителите почетни плакети на Народното събрание.

***

София /КРОСС/ В 11.00 часа с тържествена церемония Академията на МВР ще открие новата 2011-2012 учебна година. Събитието ще се състои в сградата на академията на бул. „Александър Малинов” №1. На тържеството ще присъства зам.-министър Веселин Вучков.

***

София /КРОСС/ В 10.20 часа в 38-о ОУ „Васил Априлов” на ул. „Шипка” 40 ще започне кампанията „Междучасие с пътна полиция”. Нейното начало ще бъде дадено от комисар Богдан Милчев. Инициативата е на столичния КАТ и се осъществява с подкрепата на Столичната община и Министерството на образованието, младежта и науката.

***

София /КРОСС/ От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция относно старта на проект „Ин витро програма за пациенти с Таласемия Майор” – осъществяван за пръв път в България. Организатори са сдружение „Организация на Таласемиците в България” и Фондация „Искам БЕБЕ”.

***

София /КРОСС/ От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод Световния ден на усмивката. Организатор е Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ).

***

София /КРОСС/ От 14.00 часа председателят на ВКС проф. Лазар Груев свика национално съвещание в зала 15 „Тържествена” на Съдебната палата. Ще бъде направен отчет доколко набелязаните мерки, приети по препоръките на евродоклада през 2010 г., отнасящи се до съдебната система, са изпълнени, както и ще се начертаят нови, свързани с препоръките на евродоклад 2011 г. На съвещанието ще присъстват председателите на апелативните, окръжните, военните и районните съдилища в областните центрове.

***

София /КРОСС/ От 11.00 часа в главното фоайе на 2-ри етаж в Централната сграда на Военномедицинска академия се открива изложба на известния български художник Иван Яхнаджиев. Изложбата ще бъде представена от проф. Юлиан Вучков.

***

София /КРОСС/ Американският университет в България ще отбележи 20-годишния си юбилей с гала-вечер в Народния театър „Иван Вазов”. На приема, които ще се проведе от 19.00 часа в Народен театър „Иван Вазов”, София, ще присъстват министърът на образованието Сергей Игнатов, посланик Джеймс Уорлик, посланик Елена Поптодорова и други официални лица.

***

Пловдив /КРОСС/ От 10.00 часа в Пресцентър на БСП, ул. „Кръстю Пастухов” № 18 в Пловдив, ще се проведе пресконференция на народния представител Румен Петков. В него участие ще вземе и Явор Гечев, член на Изпълнителното бюро на НС на БСП и Председател на МО на ВСП. Тема на пресконференцията ще бъдат актуални политически и обществени въпроси.

***

Варна /КРОСС/ От 10.30 часа в Гранд Хотел „Димят” – Варна ще се състои пресконференция по повод на Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина» - кандидатстудентска кампания 2012 г. – 2013 г. Ще бъдат разяснени новости при кандидатстването за университети в чужбина. ИЗБОРИ 2011

***

София /КРОСС/ От 11:00 ч. в заседателната зала на четвъртия етаж в централата на КРИБ на ул. "Хан Аспарух" № 8 кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще се срещне с Управителния съвет на КРИБ, за да представи приоритетите от програмата си за следващия мандат. В 14.00 часа в залата на Ректората на Национална Спортна Академия кандидатът за кмет на София от ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, кандидатите за общински съветници Николай Стойнев и Орлин Иванов и главният архитект на София Петър Диков, ще се срещнат със студентските съвети. На срещата ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с възможностите за подобряване на средата в кв. „Студентски град”. В 17.30 ч. в ОКИ „Красно село”, кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ, ще присъстват на концерт „Златна София”. На концерта възрастни хора от различни клубове и домове, ще представят богата музикално-културна програма.

***

София /КРОСС/ От 14.30 часа в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 в София председателят на НС на БСП Сергей Станишев, кандидатът за президент Ивайло Калфин и генералният секретар на Партията на европейските социалисти Филип Кордери ще дадат пресконференция.

***

Русе /КРОСС/ Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети област Русе. В 9:00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети област Русе. Той ще се срещне с работници и служители на предприятие за производство на биодизел ,,Астра БИО ПЛАН‘‘ в град Сливо поле ул. ,,България‘‘ 23. На събитието ще присъстват и народните представители от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев и Десислава Атанасова, кандидатът за кмет на Община Сливо поле Валентин Атанасов и кандидати за общински съветници. В 9:30 часа председателят на предизборения щаб ще се срещне с работниците на фирма ,,Солей‘‘. В 10.10 часа Цветан Цветанов ще участва в официалното откриване на обновената църква ,, Свети Георги‘‘ на ул. ,,Тунджа‘‘ 1 в село Ряхово. Свещеници ще извършат тържествен водосвет. В 11:30 часа Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ и представители на малкия и среден бизнес на Община Иваново. Срещата ще се проведе в конферентната зала на потребителска кооперация „Правда”, село Щръклево. На нея ще присъства и кандидатът за кмет на Община Иваново Георги Миланов, кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и кандидатите за кметове на кметства в общината. В 14:00 часа Цветан Цветанов ще се срещне с кандидата за кмет на Община Борово д-р Иван Попов, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства в общината. Срещата ще се проведе в клуба на ГЕРБ – Борово на ул. ,,Патриарх Евтимий‘‘ 3А. В 16:00 часа Цветанов ще открие офис на ПП ГЕРБ –Две могили на бул. ,,България‘‘ 74. На откриването ще присъства и кандидатът за кмет на партията за Две Могили Боян Иванов. В 18:15 часа Цветан Цветанов ще посети мобилния предизборен щаб на ГЕРБ –Русе, който е разположен на площад „Свобода“. В 18:30 часа председателят на предизборния щаб на ГЕРБ ще представи кандидат-президентската двойка на партията Росен Плевнелиев и Маргарита Попова на предизборен концерт в Русе. На сцената ще излязат още кандидатът за кмет от ГЕРБ на Община Русе Пламен Стоилов, листата общински съветници и кандидати за кметове от областта. Концертът ще се проведе на площад „Свобода“.

***

Русе /КРОСС/ Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посетят област Русе В 11:00 часа кандидатите за президент и вицепрезидент от ГЕРБ ще посетят град Ценово. На площада на ул. ,,Цар Освободител” 66 Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще разговарят с жителите на общината. В срещата ще участват още народният представител от ГЕРБ-Русе Десислава Атанасова, кандидатът за кмет на партията за Ценово Красимир Танев, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства. В 12:10 часа на пл. ,,Екзарх Йосиф‘‘ 1 в град Бяла двойката ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ. На събитието ще присъства и кандидатът за кмет на партията за Бяла Димитър Славов. В 12:50 часа Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще се срещнат и ще разговарят с лекарите и работниците в МБАЛ – Бяла, намираща се на ул. ,,Васил Левски‘‘ 62. В 15:00 часа двойката ще се срещне с работниците и служителите на фирма ,,Спарки‘‘ на ул. Розова долина‘‘ 1 в град Русе. На срещата ще присъства и кандидатът за кмет на Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов. В 16:00 часа Плевнелиев и Попова ще се срещнат с представители на бизнеса в град Русе. Срещата ще се проведе в конферентната зала на хотел ,,Космополитън‘‘. В 18:15 часа кандидатите за президент и вицепрезидент ще посетят мобилния предизборен щаб на ГЕРБ – Русе на пл. ,,Свобода‘‘. В 18:30 часа Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще бъдат представени пред русенци по време на предизборния концерт на партията. На сцената ще излязат още кандидатът за кмет на Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов и кандидатите за общински кметове и съветници от областта. За доброто настроение на публиката ще се погрижат Орлин Горанов, Веселин Маринов, ансамбъл „Българе“ и актьорите Димитър Рачков, Мария Игнатова, Мария Сапунджиева и техни колеги.

***

Никопол /КРОСС/ От 18.00 часа в читалище „Напредък 1871” ГЕРБ - Никопол организира предизборна среща концерт за членове, симпатизанти и жители на крайдунавския град. На срещата ще бъде официално представен кандидатът за кмет на Община Никопол д-р Валери Желязков, кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на населени места. На празника ще присъства Цецка Цачева, председател на Народното събрание..

***

Несебър /КРОСС/. От 19.00 часа в читалище ”Яна Лъскова” в Стария Несебър кандидатът за кмет на Несебър Никола Иванов открива кампанията и ще представи визията си за управление на общината.. Пред избирателите ще бъдат представени и кандидатите за съветници от листата на ОБТ Български лейбъристи, която Никола Иванов води.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.