• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за 5 октомври

Предстоящи събития в страната за 5 октомври

***
Пловдив /КРОСС/ Дамите от листата за общински съветници от БСП с номер 8 канят на чаша вино с Ламбо. Събитието с кандидата на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов е организирано от Обединението на жените социалистки в Пловдив и ще се проведе на 5 октомври /сряда/ от 19.00 часа в Аква парка на хотел „Санкт Петербург". Преди това същия ден, от 17.00 часа Стефан Данаилов ще посети Инфоцентъра на БСП „Интер@рт кафе ЛАМБО" пред общината в Пловдив.

***

/КРОСС/ На 5 октомври 2011г. /сряда/ от 14.30 часа кандидатът за президент Ивайло Калфин ще посети предприятието за производство на опаковки в Лисичево /област Пазарджик/. След това Калфин ще разговаря с млади хора в кафето в Лисичево в 15.00 часа.
От 16.00 часа кандидатът за президент ще се срещне с представители на бизнеса в Пазарджик. Срещата ще се проведе в градината на кафе-клуб „Рони" в Драматичния театър „К. Величков" в града.
От 18.00 часа Ивайло Калфин ще разговаря с хората на Пещера в читалището в града.
От 19.30 часа кандидатът за президент ще посети Велинград, където ще се срещне с хората от общината в сградата на читалището в града.

***

Ямбол /КРОСС/ На 5 октомври 2011г. /сряда/ председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще посети Ямбол. В 17.45 часа лидерът на БСП ще даде брифинг за медиите пред залата на община Ямбол, след което ще участва в тържественото честване на 120-годишнината от създаването на ямболската партийна организация. В 20.00 часа Сергей Станишев ще присъства на предизборния митинг в село Тенево /община Тунджа/.

***

София /КРОСС/ На 5 октомври, от 10 часа в зала „Десислава" на хотел България, София, датата, когато учителите по света отбелязват своя международен ден, Синдикатът на българските учители - КНСБ, с подкрепата на фондация „Фридрих Еберт", за първи път в България, ще представят новия образователен проект „Моето първо работно място".
Ще бъде презентирано и специално подготвено помагало, съдържащо трудови, социални и граждански права, защитаващи интересите на хората на наемния труд. С въпроси и отговори по един достъпен за ученици и младите хора начин ще се преподават от синдикални експерти - юристи в общо 10 от часовете на класния през учебната година правата на бъдещите работници и служители.
Това ще е един от най-конструктивните акценти в Националната кампания на КНСБ „Правата на всеки са права на всички".
В събитието ще участват синдикални лидери и активисти, учители, директори, ученици дванадесетокласници от София и техните класни ръководители.

***

Брюксел /КРОСС/ На 5 октомври 2011 г. в Брюксел, Белгия, министър Сергей Игнатов ще участва в дискусия на тема „Евро-средиземноморският университет - три години по пътя: напредък, предизвикателства и перспективи".
Събитието се организира по линия на Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието. По време на заседанието ще бъдат обсъдени опитът на Евро-средиземноморския университет, натрупан през трите години от създаването му, както и предизвикателствата в областта на висшето образование, науката и върховите постижения в Средиземноморския регион. Предвижда се и дискусия за глобалното измерение на Болонския процес и средиземноморския му модел.

***

София /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с президента на Федеративна република Бразилия г-жа Дилма Русеф, която е на държавно посещение в България. Срещата ще се проведе в Министерския съвет, утре 5 октомври 2011г.
От българска страна в разговорите ще участват още министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В делегацията на президента Русеф са включени Антонио де Агиар Патриота, министър на външните работи, Фернандо Дамата Пиментел, министър на развитието, индустрията и търговията и Елена Шагас, министър на Секретариата за социални комуникации СЕКОМ.
След двустранните разговори министър-председателят Бойко Борисов ще даде официален обяд в чест на Н.Пр. г-жа Дилма Русеф.

***

София /КРОСС/ Утре, 05 октомври 2011 г., от 12 часа в София прес кандидатът за кмет на София на Синята коалиция Прошко Прошков и кандидатите за общински съветници Борислав Бориславов и Вили Лилков ще представят програма за опазване, управление, оптимално използване и развитие на културно-историческото наследство на София.
Преди това, в 10 часа кандидатът за кмет Прошко Прошков ще се срещне с председателя Цветан Симеонов и представители на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (на ул. Искър 9), за да обсъди с тях проблемите и възможностите за развитието на малкия и средния бизнес.

***

Варна /КРОСС/ На 5 октомври 2011 г.(сряда) в 12.30 ч. на площада на село Чернево кандидатът за президент Алексей Петров ще се срещне с жителите на селото.
В 15.00 ч. в Зала 2 на Радио „Варна", град Варна Алексей Петров ще даде пресконференция.

От 18.00 ч. кандидатът за президент Алексей Петров ще се срещне с избиратели в Конферентната зала на хотел „Черно море".

***

София /КРОСС/ На 5 октомври, сряда, младите социалисти от район Северен стартират инициативата : „Без политическа реклама в пощенската кутия". Тя произтича от все по-отчетливата загриженост на съвременния млад човек за бъдещето на Зелената планета. Преливащата от пощенските кутии политическа реклама, най-често бива насочена от адресанта направо в кошчето за смет. Пропилява се излишен природен и човешки ресурс, категорични са младежите на БСП - Северен, които са изработили за инициативата специални стикери. Те ще бъдат раздадени на домоуправителите, както и на всеки желаещ да ги използва. Имат кръгла форма и скоро ще се появят върху много от пощенските кутии, споделят младите пловдивски социалисти.

***

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, заедно с посланика на САЩ Джеймс Уорлик, ще открие нова сграда в Дома за възрастни хора с деменция в с. Добри дол, община Лом.
Церемонията по прерязването на лентата ще се състои утре, 5 октомври 2011 г., в 14:00 часа. Ремонтните дейности и преустройството в Дома за 2011 г. са извършени с финансовата подкрепа на Европейското командване на САЩ и Отдел за военно сътрудничество на Американското посолство.

***

Сливен /КРОСС/ На 05 октомври 2011 г., сряда, гражданската кандидат-президентска двойка ще посети Сливен и Стара Загора. В 10.00 часа в клуб „Будители" в Сливен Меглена Кунева и Любомир Христов ще се срещнат с преподаватели и с представители на Съюза на жените.
От 11.30 часа кандидатите ще разговарят с представители на средния и малкия бизнес в града.
В 12.30 часа Кунева и Христов канят представители на медиите на среща-разговор в кафе „Бай Мустан" в Сливен. От 13.30 часа Кунева и Христов ще се срещнат с членовете на Занаятчийската камара. Срещата ще се проведе на адрес: бул. „Цар Освободител" № 24.
От 15.30 часа в читалище „Светлина" в Шивачево гражданската кандидат-президентска двойка ще разговаря с учители. В 18.00 часа в изложбена зала „Байер" в Стара Загора (ул. „Лубор Байер" № 1) Меглена Кунева ще връчи традиционната награда „Художник на годината".
След 19.00 часа кандидат-президентската двойка ще се включи в празника на града

***

София /КРОСС/ Стефан Данаилов ще раздава автографи на главната в Пловдив - в интер@рт кафето, носещо неговото артистично име "Ламбо".
Тук, на 5 октомври, сряда, от 17 часа на живо бъдещият вицепрезидент на БСП ще слага подписа си върху картички с личния му девиз „Идва нов ден".
Пак там в Инфоцентъра на БСП, назован Интер@рт кафе ЛАМБО, любимият български актьор ще е и на видеоекрана, в култовите му роли от „На всеки километър", „Черните ангели", „Дами канят" и други български игрални филми. На сцената пред Интер@рт кафе ЛАМБО пловдивчани могат да чуят дуетни и солови изпълнения на млади певци. Те ще изпълнят популярни арии и романси под акомпанимента на символичен червен роял.

***

София /КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с президента на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф.
Срещата ще бъде на 5 октомври 2011 г., в 16.30 часа. В разговора ще участват и заместник-председателите на парламента.
Председателят на Народното събрание ще посрещне официално бразилския президент пред централния вход на парламента.

***

Девин /КРОСС/ На 5 октомври /сряда/ кандидатът на РЗС за президент доц. Атанас Семов ще посети Девин, Доспат и Велинград както следва: В 11.00 часа пред Община Девин заедно с кандидата за кмет Живко Чепишев ще се срещнат с гражданите на Девин.
В 13:00 часа пред Общината в Доспат заедно с председателя на РЗС Яне Янев и кандидата на РЗС за кмет Пламен Станоев ще открият предизборната кампания в общината.
В 17.00 часа в читалището във Велинград заедно с председателя на РЗС Яне Янев и кандидата за кмет на града Светла Томова ще се срещнат с членове и симпатизанти на партията.

***

София /КРОСС/ Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов ще присъстват утре, 5 октомври, на тържествата по случай 60-та годишнина от създаването на Базата за предно разполагане Безмер, предадоха от пресслужбата на Министерстото на отбраната.
В чест на юбилейната годишнина, в базата се организира открит летателен ден с полети на щурмовия самолет Су-25, самолети на леката авиация и вертолети на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на МВР.
Гостите на празника ще имат възможност да разгледат статичния показ на самолети Су-25 и УМиГ-15, самолети от леката авиация и вертолети АW-139R и АW-109 на Гранична полиция. Началото на открития летателен ден е 09.00 часа на 5 октомври 2011 г.

***

София /КРОСС/ На 05 октомври, от 11 часа Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ПП ГЕРБ, ще присъства на откриването на нова детска кухня на ул. „Пчела" № 21 в район Красно село, която ще обслужва три раздавателни пункта на територията на района.
Сградата, в която се намира детската кухня е ремонтирана и оборудвана с нови и модерни уреди и съоръжения за 470 000 лв., а средствата са отпуснати от бюджета на Столична община.

***

София /КРОСС/ Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от ПП ГЕРБ, ще бъде гост на бизнес конференцията „Бразилия-България: устойчиво партньорство". Форумът е организиран по повод официалното посещение на президента на Бразилия, Н.Пр.
Дилма Русеф в България от Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Министерството на външните работи на Бразилия и посолството на Бразилия в София.
Конференцията ще се проведе на 5 октомври 2011 г., в хотел Шератон от 15.00ч.

***

Село Добри дол, Монтана /КРОСС/ Посланик Джеймс Уорлик и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще прережат лентата на обновения Дом за възрастни хора с деменция в с. Добри дол, област Монтана, в сряда, 5 октомври.
Правителството на САЩ предостави безвъзмездно финансиране на стойност 118 000 долара за този проект, като част от Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. С помощта на тези средства българската фирма-изпълнител подмени покрива на сградата и преустрои неизползваемата театрална зала в жилищни пространства, които осигуряват по-добро качество на живот за обитателите на Дома. Така обновените помещения предоставят модерни и подобрени условия за живот и работа за 50-те обитатели и 31 служители на Дома.

***

София /КРОСС/ На 5 октомври с подкрепата на ДП НКЖИ ще бъде изложена Композиция „ЗАЕДНО" на Централна гара - София в продължение на един месец. Основна цел е „ЗАЕДНО" да продължим инициативата в полза на децата и младите хора на България. Проявата е под патронажа на Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Събитието ще се проведе от 11.00 ч., в чакалнята на Централна гара - София.

***

Пловдив /КРОСС/ На 5 октомври 2011 г., от 13.30 ч., в Пловдив - бул. „Македония" №27-29, главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки, ще открие Пощенска станция - клон 13. Ще бъде открит щанд с книги и представена инициативата на „Български пощи" ЕАД и консорциум „Световете" - да върнем книгите при хората.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.