• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Европарламентът категоричен за приемането ни в Шенген

Европарламентът категоричен за приемането ни в Шенген

Филиз Хюсменова е сред вносителите на резолюцията на ЕП

 

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Блокирането на членството ни в Шенген е неоправдано и е нарушение на процедурите поради доказаната техническа готовност на България и Румъния. Това заяви евродепутатът Филиз Хюсменова по време на пленарните дебати в ЕП вчера. Според нея съществуват двойни стандарти и дискриминация, както и политически популизъм в страните, които са против присъединяването. Хюсменова обяви, че ще се присъедини към идеята за преосмисляне на процедурата за вземане на решение на Съвета с единодушие, особено когато тя се упражнява в ущърб на законодателството.
Хюсменова е съавтор и на новата резолюция на Европарламента за приемането ни в Шенген. Това е втората поред резолюция в подкрепа на двете страни, която призовава настоятелно държавите членки да вземат решение, така че България и Румъния да бъдат включени в Шенгенското пространство.
В нея се посочва, че и двете страни изцяло са реорганизирали своите системи за интегрирано управление на границите, осигурили са обучение и най-нови технологии и видимо са укрепили институционалната и правната си рамка - факт, признат във всички доклади за оценката на Шенген. Депутатите са категорични, че не могат да бъдат налагани допълнителни критерии на държави членки, при които присъединяването вече е в ход.
Резолюцията беше предшествана от пленарни дебати по отправени питания до ЕК от евродепутати от всички парламентарни групи, сред които и евродепутатът от АЛДЕ Филиз Хюсменова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.