• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Галъп": При балотаж между Плевнелиев и Калфин, 39% биха подкрепили кандидата на ГЕРБ

"Галъп": При балотаж между Плевнелиев и Калфин, 39% биха подкрепили кандидата на ГЕРБ

София /КРОСС/ Росен Плевнелиев продължава да води в намеренията за гласуване на предстоящия първи тур на президентските избори с 29%. Втори е Ивайло Калфин с 21%, трета е Меглена Кунева с 11%. Регистрираме мобилизация на привържениците и на Плевнелиев, и на Калфин, като при кандидата на БСП тя е най-силно изразена: ръст от 5% в сравнение със септември. Това показват данните от редовното национално представително проучване на "ББСС Галъп интернешънъл", проведено сред 1006 пълнолетни граждани на страната между 29 септември - 8 октомври 2011 г. по метода на личното стандартизирано интервю. Ежемесечното проучване е познато като Политически и икономически индекс на "ББСС Галъп интернешънъл", провеждан по съпоставима методика от началото на 90-те години на миналия век досега.
Ако на балотаж се явят Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, данните към момента показват съотношение 39% за Плевнелиев срещу 24% за Калфин. 31% не биха гласували, а 6% се колебаят. Ако на втория тур са Плевнелиев и Кунева, съотношението е 36% за Плевнелиев срещу 25% за Кунева. Меглена Кунева продължава да бъде по-трудният противник за Плевнелиев при евентуален балотаж, но шансовете й да се класира за него зависят критично от възможностите й да мобилизира симпатизантите си в оставащата седмица.
За отбелязване е високият личен рейтинг на Стефан Данаилов - с 44% доверие през октомври той се нарежда на второ място след Кристалина Георгиева в „класацията" по доверие. Следват Георги Първанов и Росен Плевнелиев с по 43%, Бойко Борисов - с 42%. Доверието към Меглена Кунева е 34%.
45% от респондентите не одобряват действията на правителството по повод размириците в пловдивското село Катуница, срещу 26% одобрение и 29% без мнение.
През октомври 57% от анкетираните пълнолетни българи смятат, че България върви към по-зле като цяло, 38% очакват общото икономическо положение в страната да се влоши. Отбелязва се известно покачване на негативните оценки за икономиката и личните финанси.
Има лек ръст в подкрепата за основните политически партии по намерения за гласуване за парламент. Към момента ГЕРБ може да разчита на 32% от гласовете на пълнолетните граждани, БСП - на 20%, а ДПС - на 8%. 31% заявяват, че няма да гласуват.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.