• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Защо Волен Сидеров иска оставката на Цецка Цачева?

Защо Волен Сидеров иска оставката на Цецка Цачева?

Волен Сидеров, лидер на Политическа партия „Атака" и кандидат-президент, пред ТВ7 и „БОдилник" 

 

Водещ: Скандал в парламента прекъсна бинарното заседание в петък. В центъра на събитията се озоваха лидерът на „Атака" Волен Сидеров и председателят на парламента Цецка Цачева. Цачева отне думата на Сидеров заради предизборни агитации от трибуната на парламента, а минута по-късно Волен Сидеров стартира подписка за оставката и. Включваме господин Сидеров. Добро утро, господин Сидеров.

Волен Сидеров: Добро утро.

Водещ: Как сте тази сутрин? Добре ли сте?

Волен Сидеров: Тук е хладничко малко, в центъра на Бургас вали дъжд но за мен и за неуморните ми колеги това няма никакво значение.

Водещ: Господин Сидеров, първият ми въпрос е защо искате оставката на Цецка Цачева?

Волен Сидеров: Защото тя наруши много грубо правилника на Народното събрание. За първи път в новата ни история, председателят на парламента прекъсва изявление на парламентарна група, което е абсолютно нарушение на правилника и на Конституцията.

Водещ: Господин Сидеров, прощавайте, току що забелязах, че от лявата ви страна има нещо, което не го забелязах в първия момент. Какво е това?

Волен Сидеров: Тук, край мен съм разположил известни наши социолози, тъй като вече наближаваме към изборния ден. Известни наши социолози, това са „Галъп" - Андре Райчев, тук е Кольо Колев до мен - „Медиана", Юлий Павлов също така, Мира Радева, много известна социоложка и естествено, колежката Бенатова от БТВ, без която не може нито един репортаж да бъде същия.

Водещ: А защо са голи"

Волен Сидеров: Те са около мен, защото това са както виждате, надуваеми кукли, те най-добре олицетворяват същината на тези социолози и медиатори които са обслужващи властта. По този начин аз показвам как днес в България социолозите и някои медиатори, обслужват властта по този начин. Те приличат точно на тези кукли, много им отива и затова съм ги разположил за компания, тъй като без техните оценки няма как да мине една предизборна кампания.

Водещ: Какво ви дразни точно в тези оценки, че сте ги разположил по този начин до вас и то това... секс кукли ли са, господин Сидеров?

Волен Сидеров: Да, това са надуваеми кукли, които отговарят най-добре на същината и на природата на нашите известни социолози, „Галъп", „Медидана", Райчев, Кольо Колев, Юлий Павлов, Мира Радева и... пак ще повторя, колежката Бенатова от БТВ, която просто е за цвят тука, защото без нейното присъствие българското телевизионно пространство няма да е същото.

Водещ: Според последните данни например на Център за анализ и маркетинг, вие сте на четвърто място, след...

Волен Сидеров: Да, до мене е Център за анализи и маркетинг - и за фелацио. Този център аз много го ценя, за мен неговата оценка е изключително меродавна. Само ще ви припомня, че за изборите 2006 година същият център ме постави пак на четвърто или пето място, а аз бях на балотаж. Но иначе, много ценя този център, както разбира се и другите агенции, които са около мен - „Галъп", „Медиана", МБМД, те всички са типични, много са меродавни и винаги са с отворени уста за нови предложения, които могат да подходят към тях. Аз съм приготвил и награди за социолозите.

Водещ: Какви награди сте подготвили?

Волен Сидеров: Те са във форма на... тук вашата колежка каза, че не е много подходящо за сутрешен блок, те са във форма на фалос. Тези награди ще бъдат за най-така... най-добре пласиралите се социолози, най-добре спечелилите от тази кампания...

Водещ: Подарете им ги сега.

Волен Сидеров: Ще им ги подаря непременно на живо в изборната нощ. Засега тук те са маркирани с тези кукли, с които просто са си лика прилика.

Водещ: Да включим и Николай Бареков в разговора. Той също иска да ви зададе няколко въпроса.

Волен Сидеров: Да, разбира се.

Водещ: Ники?

Николай Бареков: Не знам дали се чуваме, имаме ли някаква връзка с него.... а, ето имаме, виждам. Страшен студ е в Перник, предполагам, че същото е в Бургас, където е той. Това, което прави всъщност, е някакъв предизборен диспут със социолози, така ли да го разбирам?

Волен Сидеров: Да, точно така. По-скоро едно стиковане на мненията. Преди няколко дни, най-известните социолози до мен Андрей Райчев, Кольо Колев, „Медиана", Юлий Павлов от Център за фелацио и Мира Радева от МБМД, както и колежката Бенатова, която е много... без нея не може да мине репортаж, както знаете, основни лидери на общественото мнение.

Николай Бареков: Тук е много шумно около мен, имам само един въпрос - господин Сидеров, бяхте споделил, че имало социолози, които са ви искали пари, за да ви вдигат рейтинга?

Волен Сидеров: Да, точно така.

Николай Бареков: Това само за един социолог ли се отнася български, чието име тогава назовахте или това е масова практика сред българската социология?

Волен Сидеров: Масова практика е, да. Някои от тук седящите до мен също са го правили, но сега... в момента точно не могат да го потвърдят, макар че устите им са отворени.

Водещ: Господин Сидеров, сега отново към студиото на „БОдилник" и можем да си продължим темата, с която започнахме относно оставката на Цецка Цачева. Казахте, че тя е нарушила правилника.

Волен Сидеров: Да.

Водещ: Според правилника, когато народен представител се отклонява от обсъждания въпрос председателят го предупреждава и ако нарушението продължи или се повтори, му отнема думата. Според решение на Народното събрание две седмици парламентът е разпуснат заради това, да няма предизборни агитации. Вие агитирахте от трибуната на парламента и това беше причината...

Волен Сидеров: Веднага пояснявам, пояснявам ви веднага. Това не е изказване на народен представител. Това е изявление от парламентарна група. Десет минути, това е така да се каже свещеното право на всяка парламентарна група. В това изявление, председателят на групата или заместник-председател изказва мнение на тази парламентарна група абсолютно свободно и по никакъв начин не може да му се повлияе или вмени какво да говори или от каква тема да се отклонява. Тук нямаме тема, имаме свободно изявление...

Водещ: Морално ли е да говорите за кандидат-президента Росен Плевнелиев една седмица преди изборите от трибуната на Народното събрание?

Волен Сидеров: Морално е, да.

Водещ: Имаме някакъв проблем технически. Нещо спря сигнала, от Бургас мисля, че вече не се чуваме. Благодаря за коментара на господин Сидеров и този социологически дебат, който той направи тази сутрин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.