• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития в страната за 19 октомври

Предстоящи събития в страната за 19 октомври

София /КРОСС/ Кандидатът за кмет на София от НДСВ Владимир Каролев кани в сряда вечер (19 октомври) в клуб „Ялта" в София фенове, приятели, симпатизанти, журналисти и столичани на „хаус вечер".

***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври 2011 г., от 19.00 часа в хотел „Шератон", министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие изложбата „Градът и сградите".

***
Пловдив /КРОСС/ От утре до 22 октомври 2011 г. в рамките на Международната изложба Медикус Денто Галения (Международен панаир Пловдив) Национална пациентска организация ще проведе безплатни прегледи и консултации за различни социалнозначими заболявания.

***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври, от 11.00 ч. в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод Световния ден за борба с остеопорозата. Участници в събитието ще бъдат:д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор; д-р Пламен Попиванов, завеждащ отделение по костни метаболитни заболявания в УМБАЛ „Александровска" д-р Маша Гаврилова, представител на Асоциация „Жени без остеопороза"; Ани Темелкова - главен експерт в отдел "Профилактика и промоция на здравето" - МЗ.

***
София /КРОСС/ На 19 октомври /сряда/ премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов ще открият основно ремонтирана сграда на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография /НПГПФ/, по повод 88-годишнината на училището. Училището е ремонтирано с европейско финансиране по проект „Ремонт и рехабилитация на сградата на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография - София по Оперативна програма „Регионално развитие" на ЕС.

***
Утре, 19 октомври, от 11 часа, в залата на ет. 11 в централата на КНСБ - пл. „Македония" 1, ръководството на Конфедерацията и председателят на СФ „Металици" Васил Яначков ще проведат брифинг с журналисти, на който ще бъде представен графика и процедурата за изплащaне.

***
София /КРОСС/ Утре (19 октомври 2011) в 12 ч. кандидатът за кмет на София, Прошко Прошков ще даде пресконференция - „Софийските избори 2011, между подмяната и промяната". Пресконференция ще се проведе в „София прес".

***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври 2011 г., от 13.00 часа, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие три жилищни сгради в центъра на София, реновирани по Проект „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради" на МРРБ и Програмата на ООН за развитие и по проект „Стакато" на Европейската комисия.
***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври 2011 г. (сряда), министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие 37-то търговско изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко 2000".

***
София /КРОСС/ Днес, 18 октомври 2011 г., кандидатът за президент Алексей Петров и екипът му се срещнаха със студенти от различни висши учебни заведения в страната, които представиха обобщени въпроси от предишни срещи. В хода на дискусията, студентите решиха на 19 октомври 2011 г. в 10.30 ч. да поискат лична среща с министър-председателя Бойко Борисов, на която да получат отговор на въпроса: „Да емигрираме или да останем". От своя страна, Алексей Петров заяви, че ще настоява да получи ясен отговор от Борисов, кой взриви автомобила на журналиста Сашо Диков.

***
София /КРОСС/ Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще пусне в употреба издание на тема: „100 години от откриването на пощенска станция София 6". То се състои от илюстрован плик с тираж 1 615 броя и специален печат. Художник на проекта е Пламена Дончева. Валидирането ще се състои на 19 октомври от 10.30 ч., в Музея на съобщенията, ул. „Гурко" № 6.

***
София /КРОСС/ РЗС продължава предизборната си обиколка. На 19 октомври /сряда/ председателят на РЗС Яне Янев ще посети Трекляно, Радомир и Кюстендил. В 11.00 часа в читалището в Трекляно ще се срещне с членове и симпатизанти на партията.

***
София /КРОСС/ ОДС ще даде пресконференция на тема: "Тревожната предизборна ситуация и действията, които ОДС ще предприеме в тази връзка". Брифингът ще се проведе утре, 19 октомври, в пресклуба на "София прес" на ул. "Славянска".

***
София /КРОСС/ Изпълнителна агенция „Морска администрация" организира среща с партньорите по проект "Мрежа за сътрудничество за логистика и морско образование с фокус върху вътрешния воден транспорт в Дунавския коридор, което е подкрепено от иновативни решения" (NELI). Събитието ще се състои на 19 октомври (сряда), от 10.00 часа, в сградата на дирекция „Морска администрация - Русе", ул. „Славянска" № 4. Проектът се изпълнява по Оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Югоизточна Европа 2007 - 2013" и има за цел да се изгради мрежа за сътрудничество между различните организации, свързани с образованието и обучението по вътрешния воден транспорт с цел да се улесни тяхното бъдещо сътрудничество; да се проектира и оптимизира електронно обучение по навигацията по вътрешните водни пътища, като се преодолеят различията в отделните региони на Югоизточна Европа; да се насочи общественото внимание върху важната роля на новите (иновативни) методи за обучение в областта на навигацията по вътрешните водни пътища, свързани със специфични занимания за младите и др.

***
София /КРОСС/ На 18 октомври 2011 г. в сградата на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) започват консултации с представители на Националния орган по сигурността на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия по проект на общо Споразумение за взаимна защита на класифицираната информация между Република България и Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. От българска страна в консултациите ще вземат участие представители на ДКСИ и на Държавна агенция „Национална сигурност". Експертните разговори ще се проведат в периода 18 - 19 октомври 2011 г.

***
София /КРОСС/ Утре, 19 октомври, от 15:00 в пресклуба на БТА, бул. "Цариградско шосе" 49, ще се състои пресконференция на кандидата за кмет на София от БСП Георги Кадиев.

***
София /КРОСС/ На 19 октомври, от 13:00 часа кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще посети средновековната крепост Урвич. Крепостта се намира на около 5 км от село Кокаляне в посока Самоков.

***
/КРОСС/ На чаша червено вино с вечните парчета на Deep Purple, White Snake & Rainbow ще домакинстват в Интер@рт кафе Ламбо народният представител Захари Георгиев и кандидатът за общински съветник с номер 8 Стефчо Таушанов.

***
Брюксел, Белгия /КРОСС/ Четвъртата годишна награда на Европейския парламент за отлични постижения в журналистиката ще бъде връчена от председателя на ЕП Йежи Бузек на 19 октомври. Наградата се връчва на журналисти, които са отразявали важни европейски въпроси или са допринесли за по-доброто разбиране на институциите и политиките на ЕС. Церемонията по награждаването започва в 09.00 ч. местно време в пленарната зала на Парламента в Брюксел.

***
София /КРОСС/ На 19 октомври 2011 г. сряда, заместник - министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще вземе участие в Международна конференция бизнес-среща „Птицевъдство 2011" в к. к. „Св. Св. Константин и Елена", гр. Варна. Дискусията се организира от Съюза на птицевъдите в България.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.