• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Антония Първанова на посещение в Кипър

Антония  Първанова на посещение в Кипър

Никозия, Кипър /КРОСС/ В петък и събота д-р Първанова ще бъде на работно посещение в Кипър. Визитата се организира няколко месеца преди страната да поеме ротационното шестмесечно председателство на ЕС през юли 2012г. и има за цел да запознае евродепутатите с културно-историческото наследство на острова.

 

 

Д-р Първанова ще присъства на почетна църковна церемония в чест на 71-вата годишнина от отказа на Кипър през 1940г. да позволи на фашистките италиански войски да влязат в страната. Тя ще се срещне и с делегация от кметове на окупирани общини и кипърски бежанци.

 

Основната част от програмата на визитата е посещение в окупираната част на Кипър. Българският евродепутат ще види на място многобройните примери и доказателства за систематичните опити от страна на окупаторите да заличат гръцкото историческо, религиозно и културно наследство. „Умишленото унищожаване на древни паметници и исторически забележителности, премахването и незаконната продажбата на исторически фрески и мозайки от религиозни обекти, включени в списъка на ЮНЕСКО, превръщането на църкви в джамии, хотели и складове, както и промяната на имената на исторически забележителности, градове и села, са само малка част от примерите, доказателство за провеждането на една силно тревожна политика, която е в нарушение на международното право и международните конвенции. Такива практики не би трябвало да бъдат толерирани от официалните власти на страна, кандидат-член на Европейския Съюз“, заяви д-р Първанова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Симеон III

Може би най-сетне жълтата курва ще направи нещо полезно!

27.10.2011 10:32:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.