• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

VIVACOM отчита с над 30% увеличение на мобилни абонати

VIVACOM отчита с над 30% увеличение на мобилни абонати

София /КРОСС/ VIVACOM отчита 1.7% ръст в общите приходи до 231.3 млн. лв. и 6% повишение на приходите само от мобилни услуги за третото тримесечие на 2011 г. спрямо същия период на 2010 г., показва консолидираният отчет на телекома. Компанията регистрира над 4 млн. клиенти, ползващи нейните услуги, съобщават от оператора.

През третото тримесечие на годината VIVACOM бележи над 30% увеличение на мобилните клиенти на годишна база. През юли телекомът прие и 100 000-ния номер, пренесен в мобилната му мрежа, като остава единственият играч на пазара с положителен баланс от пренесени в мрежата си номера. Приходите от мобилни дейта услуги също бележат двоен ръст, а абонатите им са се увеличили с над 180% спрямо същия период през 2010 г.

Компанията поддържа стабилен ръст на приходите при мобилните услуги, като същевременно успя да намали себестойността на самите предлагани услуги и да приложи по-ниски цени към крайните клиенти. Този подход даде доведе до нарастване на клиентската база на VIVACOM и компенсира значително спада в приходите от фиксирана телефония, които се понижават с 1.1% през третото тримесечие на 2011 г. спрямо същия период на миналата година. Операторът продължава да се нарежда на второ място в страната по общи приходи и клиенти.

Печалбата за първите девет месеца на 2011 г. намалява спрямо същия период на 2010 г. и възлиза на 25 млн. лв. Разликата е главно в следствие от намаляване на приходите от фиксирани услуги, намалени цени на дребно и преустановени дейности.

Финансовото положение на компанията остава стабилно с наличност по банкови сметки и банкови депозити в размер на 207.4 млн. лв. в края на третото тримесечие на годината. VIVACOM реализира инвестиционна програма от 600 млн. лв., разпределени в следващите три години, за развитие на услугите и разширяване на инфраструктурата на телекома.

Телекомът се позиционира като интернет доставчик със 100% покритие на територията на България и възможност да предоставя достъп до световната мрежа на места без телекомуникационна инфраструктура след като през септември обяви старта на новата си услуга за предоставяне на сателитен интернет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.