• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

БСП ще иска касиране на президентските избори

БСП ще иска касиране на президентските избори

Станишев: Ще търсим подкрепа от всички, дори от "Атака"

 

 

София /КРОСС/ БСП ще иска касиране на резултатите от президентския вот. Това обяви на пресконференция в партийната ценетрала лидерът Сергей Станишев, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. "Мнението на нашите юристи е, че има достатъчно основание да се обърнем към Конституционния съд с искане за оспорване избора на президент и вицепрезидент и това ще бъде направено", заяви той.

 

От БСП започват преговори с останалите парламентарно представени партии, за изготвянето на общ иск за обявяване на вота за невалиден. "Подобно мнение изрази и лидерът на "Атака", г-н Волен Сидеров и поиска ръчно преброяване. Много критики отправиха СДС и ДПС", коментира Станишев.

"Ще говорим и с "Атака", защото тук става дума за принципи, а не за дребно политическо заяждане. Въпросът е принципен - приема ли българското общество този начин на провеждане на избори", подчерта той.

"Ако сега ние пропуснем без политически последствия за управляващите по този начин да се правят избори, много остро пред обществото ще стои въпросът по какъв начин ще бъдат проведени следващите избори", предупреди лидерът на социалистите.

Според Станишев, решението за касиране на целите избори не е възможно. По думите му, законът дава възможност за касиране на резултатите за местния вот по общини. Структурите на БСП обаче са подали искания за отмяна на резултатите в 18 общини. Една от тях е Белоградчик, където кандидатът на БСП губи с 15 гласа разлика, а при броенето са установени 200 недействителни бюлетини. Останалите са: Силистра, Нова Загора, Балчик, София–град, Варна, Кюстендил, Етрополе, Пловдив, Ботевград, Павел баня, Земен, Ивайловград, Златоград, Кнежа, Лом, Нови пазар, с.Катунци – Сандански, с.Крушуна – Летница.

 

/ВС/

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Герб да спре с фалшификациите и купуванията на гла

Евалла на СтанишеФ, но трябва да иска от Конституционният съд касиране не само на президентските, но и на местните избори. Само така мутрите и бандитите ще разберат, че държавата не може да се управлява като органицация на борците.

08.11.2011 16:10:14

Анонимен

Хич не е ясно доколко е принципен въпросът на С.С....щото няма как човек със здрав разум да разбере, как едновременно провежданите избори за местна власт няма да бъдат оспорвани относно законността им, а тези за президент - да. Той си мисли, че колкото повече словесна пушилка вдига, толкова е по-обезопасен и хората ще си мислят че върши нещо...та и да не се постави въпросът за оставката му...крайно време е да се разбере, че този пубертиращ мъж е политически импотентен и внася доста нестабилност в политиката на България, само защото счита, че някой му е отнел по наследво принадлежащата му играчка, наричаща се власт...

08.11.2011 15:20:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.