• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

„Еврофутбол" даде 13 стипендии за деца в неравностойно положение

„Еврофутбол" даде 13 стипендии за деца в неравностойно положение

София /КРОСС/ За шеста поредна година „Еврофутбол" връчи стипендии на деца в неравностойно положение, като част от кампанията „Готови за успех" на Фондация "Помощ за благотворителността в България" в партньорство с Фондация "Сирак". Това стана на официална церемония на 08.11.2011 г. в централното фоайе на Софийския университет „Св. Климент Охридски", който е официален домакин на събитието. 

Тази година българският букмейкър осигури средства за стипендии на общо 13 младежи - седем студенти и шестима ученици. Те заслужиха това признание за отличния си успех през изминалата година. Студентите поучиха чек на стойност 2 000 лева, а учениците - 1 000 лева, които са определени да бъдат разходвани за 10 учебни месеца. Студентите се изучават в различни университети в цяла България. Това са: Национална академия за театрално и филмово изкуство, Русенски университет "Ангел Кънчев", Университет за национално и световно стопанство, Университет по Библиотекознание и информационни технологии, Технически университет - гр. София и Технически Университет - гр. Варна. По-малките стипендианти съответно са рожби на следните училища: СОУ "Св. Паисий Хилендарски", СОУ "Панайот Волов" - гр. Бяла, 138 СОУ "Проф. Васил Златарски", ПГИИРЕ "Михайл Еминеску" - гр. София, Първа английска езикова гимназия - гр. София и Професионална гимназия по облекло "Княгина Мария Луиза"- град София.
„Като социално отговорна компания, за нас е важно, че даваме шанс на младите хора да следват мечтите си и да ги осъществяват", заяви Елица Иванова - ръководител „Връзки с обществеността" на „Еврофутбол", която лично връчи стипендиите. „Ние вярваме в техния успех и в образованието като начин за постигане на целите в живота на хората и за просперитет на цялото ни общество", добави тя.
Букмейкърската къща получи официално свидетество за дарение, с благодарност за оказаната подкрепа и гласуваното доверие.
В тазгодишната кампания 111 младежи в неравностойно положение получиха стипендии за учебната 2011/2012 година. И сега желаещите да кандидатстват за стипендии се увеличиха и техният брой достигна почти 700 души.
Официални гости на събитието бяха: г-н Тотю Младенов - Министър на труда и социалната политика и г-н Калин Каменов - заместник председател на Държавната агенция за закрила на детето.
През последните шест години, благодарение на корпоративни и индивидуални дарители бяха осигурени повече от 460 стипендии за отлични студенти и ученици без родители. Средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения. Програмата „Готови за успех" подкрепя ученици и студенти - сираци и полусираци, показали отлични резултати в гимназиален курс на обучение или в университет.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.