• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Йеремич: Аз казвам, че Косово е част от Сърбия

Йеремич: Аз казвам, че Косово е част от Сърбия

Белград, Сърбия /КРОСС/ Шефът на сръбската дипломация Вук Йеремич заяви за чешкия вестник "Лидове новини", че Прищина не е готова да разговаря за решаване на ситуацията в северната част на Косово, предава "Курир".

Йеремич подчерта, че има много решения за решаване на сръбско-косовския проблем и повтори, че важното е да се седне на една маса и да се води диалог. Според шефа на сръбската дипломация, Сърбия чака отговори на няколко конструктивни предложения за решаване на проблемите в Северно Косово, които Белград е представил на управляващите в Прищина чрез Брюксел.

"Аз не приемам факта, че проблемът е един от най-големите в света и не може да бъде решен. Нима е лесна ситуацията между Израел и палестинците? В случая с Косово, трябва да се постави определена рамка и вътре трябва да се разглежда компромиса, заяви Йеремич.

Той повтори, че когато всички разберат, че е необходим компромис и от едната и от другата страна, тогава ще бъде намерено решение.

"Косово никога няма да престане да бъде част от Сърбия", заяви Йеремич. На въпрос, дали косовските албанци са независими той отговаря: "Това трябва тях да попитате, аз казвам, че Косово е част от Сърбия".

Във връзка с признаването на Косово от страна на Чехия, Йеремич заяви че това решение е "най-голямо разочарование".

"Много сърби не можеха да повярват в това, тъй като знаеха историята, взаимоотношенията и близостта на двата народа", каза Йеремич.

Сръбският министър не иска да предвижда кога Сърбия ще стане член на ЕС.  

"Пред нас е дълъг път. Трябва да изпълним всички критерии. Не живеем в илюзии и знаем, че е трудно време. Някои реформи не е просто да се проведат дори в "златни времена", да не говорим по време на глобална криза. Но, ние ще продължим. Реформите за Сърбия са важни, независимо от това колко ще бъде бърз процеса за членство в ЕС, завършва Йеремич.

/НИ/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.