• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

До средата на месеца „Лукойл" отговаря на всички изискванията на митниците

До средата на месеца „Лукойл" отговаря на всички изискванията на митниците

Единствено износът ще остане без необходимите измервателни уреди засега

 

София /КРОСС/ До средата на декември „Лукойл Нефтохим" ще отговори изцяло на изискванията на агенция "Митници" за контрол на горивата в страната по Наредба номер 3. Това съобщи производственият директор на рафинерията Димитър Добрев, предаде Дарик. На този етап, със съдействието на над 10 международни компании, системата за 24-часов контрол и измерване на входовете и изходите на акцизните складове и по тръбопроводите е монтирана.

Специално разработената и закупена техника покрива на 100% изискванията за двата акцизни склада, но само за вътрешния пазар, в който се доставя 50% от продукцията на рафинерията.

Единствено износът ще остане без необходимите измервателни уреди засега. Системата за бряг - море или за експорта ще бъде монтирана догодина, като се очаква тя да бъде доставена в средата на 2012-а. Общата стойност на инвестицията е 29 млн. долара.

Поставените в момента уреди са за съхранение, измерване на вход и изход и движението на всички нефтопродукти.

Предстоят още довършителни и тестови дейности, които се очаква да приключат най-късно до 16 декември. „Направихме всичко възможно. Изграждането на този възел ни отне 2 години и половина, а ние сега ще направим всичко за по-малко от година и половина.

Работим в екстремно кратки срокове, тъй като първоначалният срок беше непостижим, за която и да е рафинерия.", обясни още Добрев. Според него обаче голямата инвестиция ще повлияе макар и минимално неосезателно върху цените на горивата.

 

СВЪРЗАНИ МАТЕРИАЛИ
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.