• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Марк Жирардели – посланик на българското вино

Марк Жирардели – посланик на българското вино

/КРОСС/ На официалната пресконференция, която се състоя в х-л Кемпински Банско вечерта на 17.12.2011 г. Марк Жирардели лично представи виното с неговото име, което е...българско!

От няколко години Марк Жирардели е силно свързан с България и тази връзка не е формална. Освен активно ангажиран с развитието на ски спорта у нас и популяризирането на Банско като световен ски курорт, Жирардели е запленен и от българското вино.

Пред гостите на представяне, ски легендата сподели, че идеята да има вино носещо неговото име и то с български произход, се развива в последните няколко години, в които той открива и се влюбва във вината от емблематичната марка Solitaire на Домейн Бойар.

В навечерието на коледните празници 2010 петкратният носител на световната купа поръчва на Домейн Бойар бутилки с негов етикет, които подарява на свои бизнес партньори и приятели като специален подарък с неговото име.

Последвалата позитивна реакция е това, което окуражава Марк да съдаде вино с неговото име от България.

Легендарният скиор сподели още, че е ценител на класните ресторанти и хубавото вино и че за свои партньори винаги избира най-добрите компании - за марките дрехи с неговото име, а сега и във виното, не случайно избира Домейн Бойар.

ВИНОТО

Виното „Mark Girardelli" е купаж от един световен сорт СИРА и типично българския РУБИН, преплетени в уникален купаж, реколта 2010.

Създадено в изба Кортен, собственост на Домейн Бойар Интернешънъл, то е творение на уникалния екип енолози на избата, които са сред най-изтъкнатите творци в българското вино, начело с Капка Георгиева и Димитър Панов, автори на легендарни вина на Компанията като - Solitaire, Domaine Boyar Platinum, Next Twenty Years, Ars Longa .

Избата, разположена в сърцето на Тракийската низина е известна с методите си на микровинарство и с легендарните си тероарни вина.

Всички важни фактори за създаването на едно „голямо вино" като подбор на лозовия масив, регулиране на добива, внимателна селекция на гроздето при гроздобера, както и всички дейности на винификацията - потапяне на шапката и пресоване в кошова преса се извършват ръчно и под стиктното наблюдение и контрол на опитния екип от енолози.

Виното „Марк Жирардели" Сира и Рубин 2010, вече се разпространява в избрани ресторанти в България от търговския екип на Домейн Бойар Интернешънъл.
„Марк Жирардели" Сира и Рубин 2010 ще се продава и в най-известните ски курорти на Австрия, Германия и Люксембург.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.