- 20 Май 2024 |
- USD / BGN 1.8036
- GBP / BGN 2.2826
- CHF / BGN 1.9846
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 14°C
Марк Жирардели – посланик на българското вино
19 Декември 2011 | 12:31
/КРОСС/ На официалната пресконференция, която се състоя в х-л Кемпински Банско вечерта на 17.12.2011 г. Марк Жирардели лично представи виното с неговото име, което е...българско!
От няколко години Марк Жирардели е силно свързан с България и тази връзка не е формална. Освен активно ангажиран с развитието на ски спорта у нас и популяризирането на Банско като световен ски курорт, Жирардели е запленен и от българското вино.
Пред гостите на представяне, ски легендата сподели, че идеята да има вино носещо неговото име и то с български произход, се развива в последните няколко години, в които той открива и се влюбва във вината от емблематичната марка Solitaire на Домейн Бойар.
В навечерието на коледните празници 2010 петкратният носител на световната купа поръчва на Домейн Бойар бутилки с негов етикет, които подарява на свои бизнес партньори и приятели като специален подарък с неговото име.
Последвалата позитивна реакция е това, което окуражава Марк да съдаде вино с неговото име от България.
Легендарният скиор сподели още, че е ценител на класните ресторанти и хубавото вино и че за свои партньори винаги избира най-добрите компании - за марките дрехи с неговото име, а сега и във виното, не случайно избира Домейн Бойар.
ВИНОТО
Виното „Mark Girardelli" е купаж от един световен сорт СИРА и типично българския РУБИН, преплетени в уникален купаж, реколта 2010.
Създадено в изба Кортен, собственост на Домейн Бойар Интернешънъл, то е творение на уникалния екип енолози на избата, които са сред най-изтъкнатите творци в българското вино, начело с Капка Георгиева и Димитър Панов, автори на легендарни вина на Компанията като - Solitaire, Domaine Boyar Platinum, Next Twenty Years, Ars Longa .
Избата, разположена в сърцето на Тракийската низина е известна с методите си на микровинарство и с легендарните си тероарни вина.
Всички важни фактори за създаването на едно „голямо вино" като подбор на лозовия масив, регулиране на добива, внимателна селекция на гроздето при гроздобера, както и всички дейности на винификацията - потапяне на шапката и пресоване в кошова преса се извършват ръчно и под стиктното наблюдение и контрол на опитния екип от енолози.
Виното „Марк Жирардели" Сира и Рубин 2010, вече се разпространява в избрани ресторанти в България от търговския екип на Домейн Бойар Интернешънъл.
„Марк Жирардели" Сира и Рубин 2010 ще се продава и в най-известните ски курорти на Австрия, Германия и Люксембург.