• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Наводнен паркинг на метростанция "Г.М. Димитров"

Наводнен паркинг на метростанция "Г.М. Димитров"

София /КРОСС/ Европейският модел за градска мобилност е да отидеш с кола до метростанцията, да я паркираш и да продължиш с метрото до желаната дестинация. В България това все още е пожелателно, тъй като около метростанциите няма изградени паркинги, а естествено обособени от шофьорите места.

Екип на Радио К2 беше в хотел „Перформ бизнес център", където бяха обявени имената на победителите, които ще изградят архитектурното оформление на метростанция 20 от втория лъч на софийското метро, която се намира между строящата се в момента станция на бул. „Цариградско шосе" (до Интер Експо центъра) и бъдещата станция на летище „София".

Идеите на пловдивския архитект Александър Шинолов и архитект Виктор Хименез печелят наградите, но те трябва да бъдат доработени. Главният архитект на София заяви, че и двете идеи се отличават с добро познаване на проблематиката на метростанциите, имат оригинално мислене, технологични и рационални качества. Освен това те са съобразени с факта, че трябва да бъдат осъществени с разумен бюджет.
Веднага, след като бяха обявени имената на победителите,  архитект Петър Диков призова всички визуални медии - телевизии и интернет портали да покажат експозицията от футуристични снимки, за да се придобие впечатление от гражданите на София как ще изглежда Метростанция 20.
Радио К2, която е говореща медия, чрез своя пратеник от мястото на събитието - Димитър Патарински, показа актуална снимка на архитект Петър Диков как изглежда паркингът на метростанция „Г. М. Димитров" , който целогодишно е наводнен, защото насъбралата се водя няма къде да се изтича.
„Няма нужда да ми я показвате снимката. Там работим по въпроса. Паркингът при метростанция 13, в „Младост" е още по - зле. Там дори няма паркинг, а хората паркират в тревните площи. Тези метростанции, които събират много хора с коли, работим по тях и вероятно от догодина като приключим с големите усилия около Метродиаметър 2 и продължението на Метродиаметър 1, ще насочим вниманието си натам."
Изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД, Стоян Братоев обясни пред Радио К2, че това не е паркинг, а тревна площ. Въпреки че на снимката ясно се вижда, че има асфалтова настилка, той категорично отрече обособеното място за спиране на коли да е паркинг със следните думи:
„Това е трамвайна линия и когато бъде пуснат трамвая в движение няма да има паркинг, а ще бъдат поставени релси".
Така изпитанието за шофьорите, които искат да паркират автомобилите си в близост до метростанция „Г.М Димитров " остава. Другият вариант е да паркират в огромната локва.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

в БОГ ни е надеждата

``In GOD we trust`` БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов.

19.12.2011 21:02:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.