• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Ловеч прави Център за занимания на хора с интелектуални увреждания

Ловеч прави Център за занимания на хора с интелектуални увреждания

Ловеч /КРОСС/ Център за трудови занимания на хора с интелектуални увреждания ще отвори врати в Ловеч. Споразумение за това бе подписано миналата седмица с фондация „Де Пасарел", която е основен доставчик на социални услуги в Холандия. Фондацията работи основно с хора с физически и интелектуални увреждания. 

Проектът на община Ловеч „Създаване на Център за трудови занимания за лица с интелектуални увреждания" е на стойност 25 хил. евро. Дейностите ще се финансират от „Де Пасарел" в рамките на една година. По него ще бъде ремонтирано и оборудвано помещението на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на ул. „Стефан Караджа" 16 в Ловеч, собственост на общината. Ще бъдат обособени части за творческа работилница, копирен център и кафе-сладкарница, в които ще се даде възможност за три различни вида трудови занимания, ще бъде обучен персоналът и ще бъде предоставяна методическа помощ в разработването на модела за осъществяване и управление на дейността.
Паралелна дейност за популяризиране на новия център ще бъде изработването на място и продажба на предмети от хората с интелектуални увреждания. Помещението за това ще бъде в най-оживената част на Ловеч - Покритият мост, предоставено от община Ловеч за целите на проекта.
Наред с обучението и подкрепата, които хората с интелектуални увреждания ще получават за усвояване на трудови умения, съществено внимание ще се обръща на развитието на умения за oбщуване и качествено обслужване на външните клиенти в кафе-сладкарницата и копирния център. 
Работното време на центъра ще бъде съобразено със специфичните му функции - място за производство и продажба на стоки и услуги, което предполага той да бъде отворен в оживените часове на деня и по възможност в някои съботни и празнични дни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.