-
06 Дек 2025 |
USD / BGN 1.6795
GBP / BGN 2.2411
CHF / BGN 2.0885- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето:
София 0°C 
На по чаша вино с колеги - новата мода в Европа
23 Декември 2011 | 19:09
Париж, Франция /КРОСС/ Най-сладкият момент от деня във Франция е т.нар. „аперо". Това е малкото питие след работа, което събужда големия апетит за вечеря. Така хората слагат официално край на работния ден и начало на свободната вечер. В Италия и Франция колеги сядат на по чаша, за да обменят свежи корпоративни идеи... или пък пресни клюки.
Ростислав работи в американския щат Ню Хемпшир, където всяка сряда в местното ресторантче има "вечер на виното".
"Хората могат да разпуснат след работа и да се възползват да обменят бизнес идеи и предложения за бъдеще сред бизнес партньорите си, като в същото време могат да разпуснат", обяснява Ростислав Йорданов, цитиран от bTV.
И докато по света в 18:00 часа заведенията са пълни с блажено отпиващи от високите си чаши хора, в България това е новост и тепърва започва да набира привърженици. Чаша вино на крак е възможност за промяна на стереотипа „от работа вкъщи", а и с леко предястие подготвя сетивата за вечерята.
Идеята „време за вино" - между 17:00 и 20:00 часа на варненски ресторант е и средство за привличане на клиенти извън туристическия сезон, когато заведенията не се радват на голяма клиентела.