• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Разследването срещу Иванчева продължава

Разследването срещу Иванчева продължава

/КРОСС/ Продължава разследването срещу кметицата на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, която беше задържана с най-големия подкуп, хващан някога у нас - 70 000 евро. И това била само първата вноска от исканите 500 000 евро.

Днес или утре съдът ще реши дали Иванчева ще остане в ареста.

Работното обвинение срещу кметицата е за подкуп в особено големи размери, но разследващите не изключват да има и нови обвинения - за организиране престъпна група и пране на пари.

Освен Иванчева, задържана е и заместничката й - Биляна Петрова, както и бившият кмет на района - Петко Дюлгеров, който бил посредник в корупционната схема. Те били подслушвани и следени в продължение на месеци.

"Подкупът, намерен в колата на кмета на "Младост" Десислава Иванчева, е получен заради забавени съзнателно процедури, според доказателства", каза в интервю за БНТ ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев. Посредникът по получаване на подкупа е направил самопризнания, той е бивш кмет на район "Младост".

"Трябвало е да се извърши процедура по изменение на работен устройствен план, което е работа на местната администрация и отнема две седмици максимум. Това не е направено повече от година и инвеститорът е подал жалба към общинските съветници, не са предприети мерки от община Младост", коментира още Иван Гешев.

Ръководителят на Специализираната прокуратура обясни, че преговорите за подкупа са траели повече от 3 месеца, не е бил единичен. Били са договорени 250 000 евро, като намерените 70 000 са били първата вноска, а иначе сумите са били разсрочени по хода на строителството.

Иван Гешев беше категоричен, че се изключва версията за подхвърляне на парите в колата на кметицата. Всичко е документирано със СРС-та, има и личен обиск на кмета на Младост, има достатъчно доказателства, че парите не са подхвърлени. Те са били белязани с вещество, което е намерено и по нея, засега това са фактите, съдът ще прецени дали са виновни, каза Иван Гешев. Ако се докаже виновност в съда, обвиненията са от 10 до 20 години затвор.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.