• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития на 13 декември

Предстоящи събития на 13 декември

/КРОСС/София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в зала „Сердика" на хотел „Балкан" ще бъде открит Годишен форум за устойчивост на Западните Балкани с фокус върху борбата с насилствения екстремизъм. Официално обръщение към участниците ще отправят министър Младен Маринов, Н. Пр. Херо Мустафа - посланик на САЩ в София, и д-р Денис Натали - помощник-секретар в Бюрото за операции по конфликти и стабилизиране на Държавния департамент на САЩ.

***
София.
От 9.30 часа в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София" президентът Румен Радев и Великият магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето ще открият първия по рода си у нас високотехнологичен апарат за рехабилитация на деца с церебрална парализа.

***
София.
От 11:30 часа в конферентната зала на Античен културно-комуникативен комплекс Сердика, площад „Независимост" №1, (Ларгото на София) ще се проведе юбилеен научен панаир „150 години Българска академия на науките".

***
София.
От 10.30 часа в Народното събрание ще се проведе конференция на тема „Западните Балкани: ясна пътна карта за пътя напред", организирана от Европейския икономически и социален комитет. На събитието че участва българският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

***
София.
От 10.00 в Парк Хотел „Москва" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министър Таня Михайлова ще участват във форум за гражданското образование и изграждането на ценностната система у младите хора, организиран от СБУ.

***
София.
От 11.30 в конферентната зала на Античния културно-комуникативен комплекс Сердика заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще участва в юбилейния научен панаир по повод "150 години Българска академия на науките".

***
София.
От 9.30 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Г. Г., Д. Г., Е. С., И. Т., К. М., М. Д., М. Т., Т. С., И. Л. и К. Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу И. С., А. В., К. Д., М. В., Т. Т., А. Ю., Б. В., М. Ю. и Ц. С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Р. Х., Т. Х., Н. А., М. Х., А. Т., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала Тържествена на УниБИТ на бул. „Цариградско шосе" 119 ще се проведе вторият ден от Международната научна конференция ,,Примаковски четения - 2019 г." на тема ,,Политическо лидерство в многополюсния свят".

***
София.
От 10.00 часа в Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе" 147 ще се проведе 71-вият извънреден събор на БЛС.

***
София.
От 10.00 часа в зала 10 на ВМА ще се проведе работна среща за представяне на приоритетите по Националната стратегия за борба с наркотиците (2020 - 2024 г.).

***
София.
От 11.00 часа в Клуб на авиацията в Терминал 1 на летище „София" ще се състои доброволческата инициатива „Училище за авиация".

***
София.
От 11.00 часа в Мраморното фоайе на ет. 2 на НДК ще се състои презентация и разговор с Лор Пеше и Пиер Астие, основатели на литературната и филмова агенция Astier-Pécher (Франция). Ще се проведе и разговор между писателките Албена Стамболова и Леони Ходкевич с модератор Надежда Радулова.

***
София.
От 11.00 часа в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски" 124 ще се състои представяне на книгата „Изграждане на либерална Европа: проектът АЛДЕ" на Сър Греъм Уотсън, член на ЕП (1994-2014) и президент на партия АЛДЕ (2011-2015). Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще участва на представянето на книгата.

***
София.
От 11.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата на Петко Хинов „Българско народознание и превод".

***
София.
От 11.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу С. П., А. Д., А. А., Г. С., В. С., Р. Я., Д. Г. и Г. Е., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Н. К., Д. П., С. С., П. С. и К. И., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представен романът на Златко Ангелов „Хотелът на спомените".

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу В. Н., Т. Х. и С. С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представен романът „Хана" на Алена Морнщайнова.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Кредо Бонум" на ул. „Славянска" 2 ще се проведе презентация на Ирис Дреслер и Ханс Д. Крист по проекта „Близки срещи. Визуални диалози".

***
София.
От 19.00 часа в зала 8 на НДК ще се проведе конференция на тема „Новото познание".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концертът „Disco Stars".

***
Бургас.
Oт 10.00 в Морската градина ще бъде открит специализиран детски кът, създаден със средства от благотворителната изложба на детски рисунки, отличени в Конкурса за детска рисунка "Земята, пчелите и хората".

***
Бургас.
От 11.00 в Областната администрация ( голяма зала, ет. 2) ще се проведе Осма отчетна среща на Областната експертна комисия по животновъдство.

***
Бургас.
От 16.00 часа в кабинета си кметът Димитър Николов ще проведе среща с президента на Израелското дружество по нефрология и хипертония и член на комитета на Съюза на Европейската медицинските специалисти (UEMS) - Бъбречна секция проф. д-р Талия Вайнщайн за създаване на условия за обмен на добри практики чрез изпращане на бургаски медици в Израел и прилагане на израелското ноу-хау в областта на хемодиализата чрез обучение на студенти в медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров". От 16.30 часа участниците в срещата ще отговарят на въпроси на представители на медиите.

***
Бургас.
От 17.00 часа в Културен център „Морско казино" ще се проведе среща с Атанас Скатов, който ще разкаже как е изкачил 4 осемхилядника за една година.

***
Варна.
От 09.30 часа в Юнашкия салон ще започне конференция, посветена на живота и делото на Капитан Петко войвода.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала "Одесос" на х-л „Черно море" ще се проведе шестото коледно благотворително събитие в подкрепа на деца и младежи от ЦНСТ Изгрев" и "Защитено жилище" - Провадия.

***
Варна.
От 18.00 часа в храм „Св. Атанасий" ще се състои беседа на тема „Къде е Бог?" с лектор Протойерей Анатоли Тодоров.

***
Варна.
От 18.00 часа в Галерия 8 ще се състои откриване на втората самостоятелна изложба на скулптора Зиятин Нуриев.

***
Видин.
От 14.00 часа Мая Манолова ще организира приемна в града. От 17.00 часа тя ще се срещне с обществеността на Видин. Манолова ще проведе приемна и във влака Видин - София, с който тръгва с екипа си в 7.25 часа сутринта от Централната гара в София.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Общината ще се проведе тайно гласуване за избор на спортист на годината на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в голямата зала на Общината ще се състои коледен концерт на клубовете на пенсионера и инвалида.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои коледен концерт на хор „Търновград".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Мъжете предпочитат да излъжат".

***
Видин.
Около 11.00 ч. в спортна зала "Фестивална" заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев ще награди участниците в коледния баскетболен турнир 3х3 за ученици от VIII и IX клас.

***
Видин.
От 12.00 ч. в Художествената галерия "Никола Петров" кметът на Общината д-р Цветан Ценков и общинското ръководство ще присъстват на тържеството по повод 80-ата годишнинсиоа на почетния гражданин Богомил Петров.

***
Видин.
В 13.00 ч., на Закритата лекоатлетическа писта заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова ще награди участниците в коледния турнир по лека атлетика.

***
Враца.
От 17.30 часа в голямата зала на Младежкия дом ще се проведе Десетият юбилеен младежки фестивал „Рок до края на света".

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на Драматично-кукления театър ще се състои премиерата на спектакъла „Човекът с петте котки" от Йон Сапдару.

***
Габрово.
От 18.00 часа в Залата на жирафите на Дома на хумора и сатирата ще бъде представен романът „Варницата".

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се състои Международен турнир по борба „Никола Петров" по повод 146 г. от рождението на Никола Петров, под домакинството на СКБ „Локомотив".

***
Горна Оряховица. с. Янтра
От 10.00 часа в НЧ „Пробуда-1922" ще бъде открита изложбата „Коледна трапеза в миналото и сега".

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в Общинската библиотека ще бъде представен романа за деца „Трите мишки" с автор Мирела Костадинова от Националния литературен музей - София.

***
Горна Оряховица.
От 11.30 часа в зала 102 на Община Горна Оряховица ще се състои пресконференция, на която кметът инж. Добромир Добрев ще представи ръководния екип на Общината.

***
Горна Оряховица.
От 12.00 часа в НЧ „Пробуда-1922" ще се състои Коледно веселие „Край огнището" с участието на самодейни колективи.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в Салона на НЧ „Напредък" ще се състои Коледен концерт на вокални състави, класове и формации при Читалището с художествени ръководители Аделина Колева и Стела Дойкова.

***
Добрич.
От 18.00 часа в фоайето на зала „Зорница" на Народно читалище „Йордан Йовков" ще се състои концерт на Смесен хор „Добрич" с диригент Димитър Вангелов.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Младежки център - Добрич ще се състои коледен концерт „Светлина" на Студио за поп-рок певци „Сарандев" с ръководител Елена Карабельова.

***
Казанлък.
От 16.30 часа ще бъдат запалени светлините на Коледната елха на площад „Севтополис".


***
Пловдив.
От 09.15 часа в зала 3 на Районния съд ще се гледа делото срещу трима мъже, обвинени за измама в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 13.35 часа в зала 11 на Районния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за това, че като счетоводител е присвояване на над 408 500 лв. от две дружества.

***
Пловдив.
От 16.30 часа в 13-та аудитория на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) ще се проведе среща с писателя и журналист Пламен Асенов - автор на поредицата от книги „Великите европейци", и преподавателя в АМТИИ Александър Гьошев, автор на илюстрациите в книгата.

***
Поморие.

Oт 16.30 часа в детска градина „Детелина" ще се проведе коледен концерт.

***
Поморие.

От 17.30 часа на външната сцена до Народно читалище „Просвета 1888" ще се проведе фолклорен концерт.

***
Поморие/с. Каменар.
От 18.00 часа в залата на читалището в село Каменар ще се проведе празничен коледен концерт с участието на певческа група „Зорница" и състави от Народно читалище „Просвета 1888".

***
Симитли.
От 17.00 часа в изложбената зала на Народно Читалище „Св. Климент Охридски - 1922" ще бъде открита Коледна изложба - базар. В 17.30 на площад „Септември" с празничен концерт „Нашата Коледа" по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж", малки и големи ще посрещнат Дядо Коледа и Снежанка и ще бъдат запалени символично светлините в града и на Коледната елха.

***
Смолян.
От 19.00 часа в Регионален исторически музей „С.тою Шишков" ще се състои коледен концерт на Фолклорен ансамбъл „Манол Радичев" - с. Гела под надслов „Коледо, Коледице, къде да си - дома да си!".

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в Детския отдел на библиотека „Родина" на ул. „Българско опълчение" 69 ще се проведе творческо ателие за изработване на украса за коледното дръвче „Пътешествие в Рождество".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Оперния театър ще се проведе откриване на самостоятелна изложба на Димо Генов.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена операта „Африканката" от Джакомо Майербер.

***
Шумен.
От 10.00 часа в офиса на Областния информационен център ще бъдат представени данни за изпълнението на оперативните програми в областта към края на 2019г.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на Общината ще заседава Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика" към Общинския съвет.

***
Шумен.
От 15.30 часа в зала 203 на Общината ще заседава Постоянната комисия „Бюджет и финанси" към Общинския съвет.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.